Mor soğan kaynatıp içmenin faydaları: Mor soğanın geçirdiği hastalıklar!

Faydaları saymakla bitmeyen mor soğanın özellikle kaynatarak suyunu içtiğinizde, pek çok hastalığa karşı şifa kaynağı olduğunu göreceksiniz. Bu mucizevi su, insan sağlığı için gerekli olan birçok mineral ve vitamini barındırmasıyla karşımıza çıkıyor. Peki, mor soğanı nasıl tüketilir, çiğ yenir mi?

Mor soğan kaynatıp içmenin faydaları: Mor soğanın geçirdiği hastalıklar!
Mor soğan kaynatıp içmenin faydaları: Mor soğanın geçirdiği hastalıklar!
GİRİŞ 10.04.2024 10:42 GÜNCELLEME 10.04.2024 10:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Son zamanlarda, kaynatılmış soğan suyu, internet üzerinde en çok araştırılan bitkisel çözümler arasında yer alırken soğanlar da kendi içlerinde ayrılıyor. Binlerce yıldır şifalı özellikleri ile nam salan mor soğan doğanın bize sunduğu bir hediye. Kaynatılarak tüketilen mor soğan suyu ise bu hediyeye anlam katanlardan. İşte kaynatılmış mor soğan suyunun sağladığı faydalar ve mor soğan suyunun nasıl hazırlandığı! Mor soğan ve geçirdiği hastalıklar!

Kuşkonmaz faydaları nelerdir? Yabani kuşkonmaz nerede yetişir?Kuşkonmaz faydaları nelerdir? Yabani kuşkonmaz nerede yetişir?

Isırgan otu mucizesi! Taze ve kuru ısırgan otu faydaları! Isırgan otu çayı nasıl yapılır?Isırgan otu mucizesi! Taze ve kuru ısırgan otu faydaları! Isırgan otu çayı nasıl yapılır?

DOĞAL ANTİBİYOTİK

Mor soğan suyu, içeriğinde barındırdığı C, B6 vitaminleri, folik asit, magnezyum, demir, krom ve fosfor gibi önemli vitamin ve minerallerle dikkat çeker. Bu zengin içerik, vücut üzerinde etkili bir antibiyotik etki yaratır. Özellikle vücuttaki iltihabı temizleyip atmada önemli bir rol oynar.

Kaynatılmış iğde suyunun faydaları nelerdir? Kuru iğde kabuğunun faydaları…Kaynatılmış iğde suyunun faydaları nelerdir? Kuru iğde kabuğunun faydaları…

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR VE BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Soğan suyu, çözünür lif olan oligofruktoz içerir. Bu lif yapısı, sindirimi düzenleyerek bağırsak sağlığını destekler. İnsülin içeriği ile bağırsaklarda sağlıklı bakteri hareketini teşvik eder, bu da hazımsızlık, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi sorunlara karşı çözüm sunar.

Dipçik gibi yapan o ikili; İbn-i Sina’dan en güçlü şifalı bitkisel karışımı!Dipçik gibi yapan o ikili; İbn-i Sina’dan en güçlü şifalı bitkisel karışımı!

SAÇ UZAMASINI HIZLANDIRIR VE KEPEĞİ AZALTIR

Kükürt içeren mor soğan suyu, saç uzamasını destekleyen temel besinlerden biridir. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak saça ve saç derisine uygulandığında saç uzamasını hızlandırabileceğini göstermiştir. Ayrıca kepek sorununa karşı da etkili bir çözümdür.

KALP SAĞLIĞINA OLUMLU KATKILAR

Araştırmalar, soğan suyunun kolesterolü düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Damarlardaki yağ birikimini engelleyerek kalp sağlığını iyileştirebilir.

CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR VE İLTİHABI AZALTIR

Mor soğan suyu, A, B ve C vitaminleri ile cildi besler. Cilt için önemli mineraller içerir ve bal ile karıştırılarak cildi temizler, sivilce oluşumunu önler.

VÜCUTTAKİ İLTİHAPLARI AZALTIR

Soğan, içerdiği kuersetin ve biyoflavonoidler sayesinde iltihap karşıtı özelliklere sahiptir. Mor soğan suyu ise tiyosülfat bileşikleriyle vücuttaki iltihapları azaltabilir.

Mor soğan suyu gibi doğal içerikleri tüketmeden önce alerjik reaksiyonları göz önünde bulundurarak, uzmana danışmak önemlidir. Doğanın bu mucizevi hediyeleri, sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yaratabilir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Cemil 2 hafta önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • ALLAH dostu 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAHIM şeytanların yanımızda bulunmasından, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların şerrinden, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizlere musallat olmalarından korkar, SANA SIĞINIRIZ. şeytanların bizi cehenneme sürüklemelerinden, SANA SIĞINIRIZ.
    Cevapla
  • Huseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Doganin degil Allahin mucizesidir.Allah imanimizi ve idrakimizi arttirsin.Veren Allah tir doga vesiledir.
    Cevapla
  • Kızıl Elma. 2 ay önce Şikayet Et
    Doĝa bir vesiledir,Allah celle her şeye kadir dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu