Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: 'Gürcistan'ın Maradona'sı'

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in Burak Elmas yönetiminden özel olarak rica ettiği Khvicha Kvaratskhelia, şimdilerde Napoli'nin 'Gürcü Maradona'sı olarak anılıyor. Genç futbolcuyu onlarca takım yakından takip ediyor.

Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: 'Gürcistan'ın Maradona'sı'
Fatih Terim onu çok istemişti! Şimdi dünya devleri peşinde: 'Gürcistan'ın Maradona'sı'
GİRİŞ 03.11.2022 15:15 GÜNCELLEME 03.11.2022 16:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

                  
Haber 7 - Spor Servisi

İtalya Serie A ekibi Napoli, hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sezonun en formda takımları arasında gösteriliyor.

Bu başarının arkasında da hiç şüphesiz, takımın transfer politikası yatıyor. Bu yaz takıma katılan Khvicha Kvaratskhelia, bu iddiayı kanıtlar nitelikte. 

10 milyon Euro karşılığında Dinamo Batumi'den transfer edilen genç Gürcü, performansıyla değerine değer kattı. Şimdi İngiltere, Almanya ve İspanya'dan kulüpler, onu alabilmek için yarışıyor. 

TERİM'İN YÖNETİMDEN ÖZEL TALEBİYDİ

Ancak Kvara'yı bir dönem Fatih Terim de istemişti. Burak Elmas idaresinde 5'inci dönemini geçiren Terim, gençleşme politikası yolunda Kvara'yı özel olarak yönetimden talep etmiş, bu yönde girişimler de başlamıştı.

Burak Elmas Yönetimi, her ne kadar Kvara'yı alabilmek için o dönemki takımı Rubin Kazan'la temas kursa da Rus ekibi olumsuz yanıt verince süreç tıkanmıştı.

Rusya'da 16 milyon Euro bandını gören futbolcu, Ukrayna savaşını da gerekçe göstererek ara transfer döneminde ülkesine geri dönmüş; yarım sezonu burada geçirmişti.

Dinamo Batumi bu transfere 8 milyon Euro harcarken, sezon sonu 10 milyon Euro değerinde satış yaptı ve Kvara'yı İtalya'ya gönderdi.

DEVLER KVARA'NIN PEŞİNDE

Şubat 2001 doğumlu 21'lik genç yıldız, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Serie A'daki performansıyla izleyenlere parmak ısırtıyor.

Gol yollarındaki katkısı (8 gol, 10 asist) ve adam eksiltmedeki kusursuzluğu Avrupa devlerinin iştahını kabartmış vaziyette.

Liverpool deplasmanında Trent Alexander-Arnold'a zor anlar yaşatan Gürcü için Jürgen Klopp da şu ifadeleri kullandı:

'İnanılmaz derecede iyi bir yetenek. Kendisinden çok etkilendim. Topu kolay kolay kaybetmiyor. Onu izlemek fazlasıyla iyi geldi'

Klopp, Darwin Nunez'i de saha kenarından izleyip Benfica'dan transferine onay vermişti. Fakat Liverpool'un olası bir transfer hamlesinde çok güçlü rakipleri var.

İngiliz The Sun ve Daily Mail'de çıkan haberlerde, Chelsea; Manchester City, Real Madrid ve PSG'nin devrede olduğu öne sürüldü.

İtalya'da 'Kvaradona' veya 'Gürcü Maradona' olarak anılan futbolcunun takımındaki geleceği de merak ediliyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 8
  • Tıraş 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ki, dünya starı Rumen oyuncular morutan ve sikaldau dururken bu adamı niye alsın?
    Cevapla
  • SEBAT 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelseydi , oynamadan kiralık gider di.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen gsye gelme seni bile göndermek için üstüne para verir yoksa
    Cevapla
  • Dadas 1 yıl önce Şikayet Et
    Terim in talip olduğundan hayır gelmez
    Cevapla
  • Ultraaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Terim kimleri aldı hep satmaya çalıştık zarar ettk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle