Bu Drone'nun yaptıklarına inanamayacaksınız!

Çöpçü, blender, dalgıç, asker derker şimdi de ressamlığa soyundular!

GİRİŞ 29.03.2016 13:33 GÜNCELLEME 29.03.2016 14:10

Drone'ların hayatımızda kapladığı yer giderek genişliyor. Servis yapan drone, kendini blender zanneden drone, çöpçü drone, su altında gidebilen drone derken şimdi de resim çizebilen drone icat edildi.

MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) tarafından geliştirilen bu uçan pantograf, hareketlerinizi taklit ederek istediğiniz şekli çiziyor. Bunu tıpkı Windows işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılan Paint programına benzetebiliriz. Kalemi Mouse, drone'u da imleç gibi düşünelim. Aynı Paint'te olduğu gibi kalemi oynatıyoruz ve ucuna kalem bağlı drone istediğimiz şekli çiziyor.

Pantograf: Ölçekli çizimde daha büyük veya daha küçük ölçekte numune çıkarmak için elle kullanılan maket ölçeklendirme araç. CNC makinelerinin yaygınlaşmadığı dönemde oldukça popüler kullanım alanı bulunmaktaydı.

Tabii çizimler istenilen kadar başarılı olamıyor. Zira drone'lar bildiğimiz üzere uçan cihazlar. Bu nedenle hareket kabiliyeti insana göre daha zayıf oldukları için ortaya çıkan sonuçlar da birebir doğru olmuyor. Fakat yavaş çizimlerde daha başarılı sonuçlar elde edildiğini görüyoruz.

MIT'nin bu icadı muhtemelen seri üretime girerek satışa sunulmayacak. Lakin bu çalışmayı 'insan ve makine' arasında kurulan bağın farklı bir örneği olarak değerlendirdiğimizde hatırı sayılır bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselme yarışında play-off hattı belli oldu!
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi