iPod 5 yaşına bastı

Şimdiye kadar üretilmiş en başarılı elektronik ürünlerden biri olan ve bir kültürel ikon haline gelen iPod müzikçalar bugün beş yaşına bastı.

iPod 5 yaşına bastı
iPod 5 yaşına bastı
GİRİŞ 23.10.2006 14:58 GÜNCELLEME 23.10.2006 14:58

Apple bilgisayar şirketinin CEO'su Steve Jobs, beş yıl önce iPod'un tanıtımını yaparken bunun Macintosh'tan bu yana üretilmiş en başarılı elektronik ürünlerden biri olacağını tahmin etmezken, iPod sadece Apple'ı mali çıkmazdan kurtarmakla kalmadı, aynı zamanda müzik ve medya endüstrisindeki devrimin de öncülüğünü yaptı.

iPod 23 ekim 2001'de piyasaya çıktığında, Apple şirketinin satışları son bir yılda üçte bir oranında düşmüş ve dibe vurmak üzere iken, yeni müzikçalar iPod, üretici firmasını pazarı kontrol eden ve en dinamik teknoloji şirketlerinden biri haline getirdi.
 
60 milyondan çok iPod satıldı

5 yılda 60 milyonu aşkın iPod satan Apple şirketinin yıllık satışları 5 yılda 3'e katlandı ve 14 milyar dolara ulaştı. Şirket geçen vergi döneminde 2 milyar dolar kar ettiğini açıkladı.
 
Geçen yıl 39 milyon iPod satan Apple firması, şu anda ABD'deki müzikçalar piyasasının yüzde 75'ine sahip bulunuyor.

Apple şirketinin son 5 yıldaki satışlarının yüzde 55'ini oluşturan iPod'un başarısı, PC pazarında giderek daha fazla söz sahibi olmaya başlayan Macintosh'un satışlarının artmasına da yardımcı oluyor.

Şimdiye dek üretilen en başarılı elektronik ürünlerden birisi olmakla kalmayıp popüler bir kült haline de gelen iPod'un başarısının artarak devam edeceği tahmin edilirken, sıradan insanların yanı sıra bu ürüne bayıldığını açıklayan modacı Karl Lagerfeld'in 60 tane iPod'unun bulunduğunu söylemesi ve ABD Başkanı George W. Bush'un sabahları spora iPod dinleyerek gitmesi bu elektronik cihazın ne denli büyük bir başarı kazandığını gösteriyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki