Pokemon Go yüzünden İstanbul'da gözaltına alındı!

Teknolojinin insan hayatında olumlu olduğu kadar olumsuz etkileri de var elbette. Bu kez bir oyunun neden olduğu polisiye bir olayı paylaşıyoruz.

Pokemon Go yüzünden İstanbul'da gözaltına alındı!
Pokemon Go yüzünden İstanbul'da gözaltına alındı!
GİRİŞ 11.07.2016 10:10 GÜNCELLEME 11.07.2016 10:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir Ekşi Sözlük yazarı,Pokemon Go yüzünden gözaltına alındığını iddia etti.

Mobil platformlar yeni bir oyunun çılgınlığına sahne oluyor. Bu oyun ise son zamanlarda hepimizin duyduğu Pokemon Go. İlk etapta kısıtlı olarak birkaç ülkede indirilmeye sunulan oyunu dünya genelinden insanlar .APK yoluyla telefonlarına yüklediler ve Pokemonavına çıktılar.

Ülkemizde de kısa bir süre içerisinde popüler hale gelen oyun yurt dışında olduğu gibi ülkemizdeki kullanıcıların başına da bela açmaya başlamış gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Pokemon kovalarken köprüden düşen adamdan ve ceset bulan kadından söz etmiştik.

Pokemon Go, son olarak ülkemizde bir oyuncusunun başına bela açtı.

Gözaltına alındılar

Bir Ekşi Sözlük yazarının iddiasına göre İstanbul'da yaşanan olayda biri mühendis biri öğretmen olan iki kişi Nişantaşı'nda Pokemon avına çıktı. Pokemon avında ilerleyen ikili sonrasında Pokemon için Şişli İlçe Emniyet Çocuk Büro Amirliği'nin önüne kadar gelmişler. Sonrasında telefonların kameralarıyla Pokemon'u yakalamaya kalkan ikili polislerin dikkatini çekmiş ve bir anda gözaltına alınmışlar.

Polisler sorguda çektikleri fotoğrafları sordukça ikili polislere Pokemon'u anlatmaya çalışmışlar. Bu konuda bir hayli güçlük çeken ikili uğraşlar sonucu karakoldan kurtulmayı başarmışlar.

Uyarılar var

Öte yandan polisler Pokemon Go oyuncularını bu gibi durumlarla karşılaşmamaları için Pokemon avındayken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

YORUMLAR 2
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye anlatmakta zorlanmışlar , fotoğraf için gözaltı mı olur yav öğretmen ve mühendis olmuş adamlar, kimlikleri yeterdi.
    Cevapla
  • RTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Senin evinin fotosunu çeksinler bakalım mühendis mi diye bakıyor musun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış