Jupiter'de Bursa imzası

NASA'nın Jupiter'e gönderdiği aracın motorları Bursa'da yapıldı.

Jupiter'de Bursa imzası
Jupiter'de Bursa imzası
GİRİŞ 25.09.2016 17:15 GÜNCELLEME 25.09.2016 17:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nce (NASA) Jüpiter'e gönderilen "Juno" adlı uzay aracını gözleyen yer istasyonunda kullanılan 17 hidrolik motorun, Türk mühendisler tarafından Bursa'da üretildiği bildirildi.

BOSCH Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk mühendislerden oluşan ekip, 17 özel hidrolik motoru Bursa'daki Bosch Rexroth Fabrikası'nda üretti.

DÖRT KİŞİLİK EKİP YAPTI

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, bu 17 motorun, tamamı Türk mühendislerden oluşan 4 kişilik ekip tarafından Bursa’daki Bosch Rexroth Fabrikası'nda üretildiğini belirterek, "Ekibimiz, her bir parçayı tek tek özel ölçümlerden ve işlemlerden geçirdi. Daha önce Bosch Grubu'nun ana fabrikası Elchingen tarafından gönderilen bu üniteleri, ilk defa Bursa Fabrikası'nda üreterek Amerika’ya sevk ettik" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın yer istasyonundaki hidrolik motor diyor. uydudaki demiyor hem özel sektör kardeşim öyle bir özel sektör varki geçmiş yıllarda çalışamaz hale getirilmiş özel sektör yatırım yapacak mühendisleri para karşılığı ülkeye getirecek herşey devletten beklenmez para teknolojide var devlet her desteği veriyor daha ne yapsın şuan ben bir iş adamı olsam param olsa gözümü kapatır teknoloji işine girerim mühendis ithal ederim.
    Cevapla
  • muhammet yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumlara bakıyorum da, yok bosch patentli imiş, yok bize ait değilmiş. Arkadaşlar, o teknoloji yi öğrenen adam bizim mühendisler değil mi? Yarın alırsın bizim için üret dersin. Yani teknolojiyi öğrenmiş olursun. Her şeyi acıklatmayın.
    Cevapla
  • Alperto 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mühendisler yerli olabilir ama galiba milli değil.Aselsan,Tubitak,Bayraktar,vestel gibi kurumlar bunlara yüksek maaş, iyi çalışma şartlarıyla Transver etmeyi denemeli.tepkilerini çok merak ediyorum.Tabii,Bosch ve almanyanın da..
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara daha geniş bakmalısınız.
    Cevapla
  • onur 7 yıl önce Şikayet Et
    bursa oto yan sanayii savas aninda oncelikli stratejik hedefler arasindadir. arastirin bulun okuyun. ford fiat hyundai turkiyede yan sanayii yapilan firmalar, turkiye neden araba yapamiyor yahu hesaba bak.
    Cevapla
  • muhammet yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha o mühendisleri korumaya alın. Cumhurbaşkanımıza bu bir duyurudur.
    Cevapla
  • Duran Gören 7 yıl önce Şikayet Et
    Bosch mühendisleri Türk olsa ne yazar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Ali Koç'tan, TFF ve Galatasaray'a çok ağır sözler!