DARPA'dan palete dönüşebilen tekerlek sistemi

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı DARPA, tekerlekten palete yalnızca 2 saniyede dönüşebilen bir sistem geliştirdi. Bu sayede araçların değişik arazi koşullarıyla daha kolay başa çıkabilmesi hedefleniyor.

GİRİŞ 27.06.2018 16:35 GÜNCELLEME 27.06.2018 16:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Askeri kara araçlarının görev yaptığı yerin arazi koşullarına bağlı olarak bazen devasa tekerlekler, bazen de palet kullanması gerekiyor. Fakat bu ikisi arasında geçiş yapmak oldukça zaman alan bir süreç. DARPA’nın geliştirdiği yeni teknoloji ise tekerlek ve palet arasındaki geçişi yalnızca 2 saniyeye indiriyor. 

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı olan ve orduda kullanılmak üzere yeni teknolojiler geliştiren DARPA, Ground X-Vehicle Technologies adı verilen bir program üzerinde çalışıyor. Bu program kapsamında Amerikan ordusuna ait askeri kara araçlarının hareket kabiliyetini yükseltmek için çalışan DARPA, göz açıp kapayıncaya kadar tekerlekten palete veya tam tersine dönüşebilen bir sistem geliştirdi.

 

 

DARPA, Reconfigurable Wheel-Track adını verdiği sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi vermedi. Fakat videodan anlaşıldığı kadarıyla her tekerlekte altı destekten oluşan bir sistem kullanılıyor ve bunlar istenildiğinde yuvarlak, istenildiğinde üçgen şeklini alabiliyor. Üstelik bu şekil değiştirme araç hareket halindeyken bile gerçekleşebiliyor.

DARPA’nın geliştirdiği diğer teknolojiler arasında çok modlu ekstrem yolculuk süspansiyonu da yer alıyor. Her tekerlekte birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilen hidrolik süspansiyon bulunuyor. Bu sistem askeri kara araçlarının arazi sürüş yeteneğini üst seviyelere taşırken, eğimli alanlarda bile düz bir şekilde ilerlemesine imkan sağlıyor.

KAYNAK: DONANİMHABER
YORUMLAR 2
  • sahin57 5 yıl önce Şikayet Et
    işlevsiz bir araç , Rusya daha ileri düzeyde ürünler çıkarmaya başladı
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu teker değil.. biçimi değişen palet. Normal plastik palet yuvarlak hale geliyor.. paletliyi biraz hızlandırmak oluyorlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…