Dünya devleri kripto paralarını piyasaya sürecek

New York Times'ta yer alan habere göre, Facebook, Telegram, Signal kendi kripto paralarını piyasaya sürecek.

Dünya devleri kripto paralarını piyasaya sürecek
Dünya devleri kripto paralarını piyasaya sürecek
GİRİŞ 01.03.2019 19:11 GÜNCELLEME 01.03.2019 19:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

New York Times, ABD merkezli sosyal medya devi Facebook ve mesajlaşma uygulamaları Telegram ve Signal’in gelecek sene içinde kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini iddia etti.

 

 

Rapora göre, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları devlerinin piyasaya sürmeye hazırlandığı kripto para birimleri, kullanıcılara rehberlerindeki diğer kullanıcılara uluslararası kapsamda mesajlaşma uygulamaları üzerinden kripto para birimi gönderme olanağı sunacak.

Bloomberg geçen yıl, Facebook’un özellikle Hindistan’da para transferleri piyasalarındaki volatiliteyi minimum düzeye indirecek bir stablecoin (dolara sabitlenmiş döviz kuru değerindeki kripto para birimleri) üzerinde çalıştığını öne sürmüştü.

 

 

Söz konusu şirketlerden henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, Facebook söz konusu teknolojiler kapsamında yıl boyunca çeşitli adımlar atmıştı. Medyada en son yer alan haberlerde Facebook’un, akıllı anlaşmalar (smart contracts) alanında hizmet veren Birleşik Krallık merkezli blockchain startupı Chainspace’i satın aldığı öne sürülmüştü.

YORUMLAR 6
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimden sonra RTE kriptoyu yasaklar Türkiyede
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence yanlış yapar. Geleceğin para birimi dijital olacak. Türkiye biran önce bu işin alt yapısını oluşturmalı. Abd bu işe gireli çok oldu. Biz geri kaldık. Başta dolar olmak üzere tüm paralar digital ortama geçiş yapiyor.
    Cevapla
  • Enanas 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek çözüm algoritma sistemini çözmek, dünya ekonomisini etkileme çabaları boş, asya bu olayında üstesinden gelecektir
    Cevapla
  • Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomiden anlayanların bile tokatlandığı bir piyasa bu. Her şey normal giderken bitcoin düşüyor. Balinalar küçük balıkları yiyor. "Bir şey bilmiyorsun" diyen olursa söyleyeyim, uzun zamandır bu piyasanın içindeyim.
    Cevapla
  • canturk 5 yıl önce Şikayet Et
    asya avrasya ve afrika ulkeleri abd nın yapacagı her para bırımıne karsı cıkmalı bence abd dolarla butun dunyayı ele gecırmeye kendıne kole yapmaya calıstı sımdı ne beklıyorsunuz krıpto para cıkartınca farklı bır abd ılemı karsılasıcagımızı sanıyorsunuz bız dolar yerıne avro yada ortak bır para cıkartıp avrasya ıcınde her ulkede rahatlıkla harcanabılecek bır para bırımı cıkartmalıyız abd bızım paramızı alsın bız doları degıl abd bıze muhtac bız abd ye degıl avrasya afrıka olmasa abd aclıktan olur o yuzden adımlarını dzgun atmalı
    Cevapla
  • Tarik guven 5 yıl önce Şikayet Et
    Kripto; ismi bile guven vermiyor,bir daha mi tövbe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!