Instagram beğeni gizleme özelliği 6 ülkede test ediliyor! Şimdiden tartışma yarattı

Instagram, beğeni gizleme özelliğini yakın zamanda kullanıcıları ile paylaşmaya hazırlanıyor. Henüz test aşamasında olan Instagram beğeni gizleme özelliğinin bazı kullanıcıların paylaşım sayını arttıracağı düşünülüyor.

Instagram beğeni gizleme özelliği 6 ülkede test ediliyor! Şimdiden tartışma yarattı
Instagram beğeni gizleme özelliği 6 ülkede test ediliyor! Şimdiden tartışma yarattı
GİRİŞ 22.07.2019 00:42 GÜNCELLEME 22.07.2019 00:43

Instagram beğeni gizleme özelliğini test etmeye başladı. Dünyanın birçok ülkesinde testlere star veren sosyal medya devi, uygulamayı başarılı bulursa tüm kullanıcıların beğenisine sunacak.

INSTAGRAM KULLANICILARI BEĞENİ SAYILARINI GİZLEYEBİLECEK

 

 

Popüler sosyal medya devi Instagram, beğeni gizleme özelliğini Avustralya, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya ve Yeni Zelanda olmak üzere 6 ülkede test etemye başladı. Yakın zamanda kullanıcılarında beğenisine sunulması belenen özellik sayesinde kullanıcılar paylaştıkları postlara gelen beğeni ve yorumları istedikleri taktirde herkese kapatabilecek.

INSTAGRAM BEĞENİ GİZLEME ÖZELLİĞİNİN PAYLAŞIM YAPMAYA TEŞVİK EDECEĞİNE İNANIYOR

1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan ulaşmayı başaran Instagram, beğeni gizleme özelliğinin kullanıcıları paylaşım yapaya teşvik edeceğine inanıyor. Sosyal medya devinden yapılan açıklamaya göre paylaştıkları fotoğraflara düşük beğeni alan kullanıcılar, çekindikleri gerekçesi ile yeni post paylaşmaktan kaçınıyor. Beğeni gizleme özelliği ile birlikte bu kişilerinde daha fazla post paylaşacağı düşünülüyor.

Instagram’ın bu görüşüne ise bir kısım kullanıcılar itiraz ediyor. Bu kullanıcılara göre beğeni ve yorum sayısı  Instagram’da paylaşılan postların değerini arttırıyor. Bu nedenden ötürü beğeni gizleme özelliğinin saçma olduğunu savunuyor.

Söz konusu polemiğin yaşanmaması için beğeni gizleme özelliğini manuel ayarlanabilir konma getiren Instagram, beğeni ve yorum sayısının görünüp görünmemesini tamamen kullanıcının isteğine bırakacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil