Tek şoför peşindeki tüm kamyonları varacağı noktaya götürecek

Amerika'nın Orlando kentinde düzenlenen etkinlikte tanıtılan yeni nesil otonom teknolojisi, taşımacılık sektörüne yeni bir soluk getirecek. 4. seviye otonom teknolojisi olarak adlandırılan teknoloji sayesinde bir şoför birden fazla kamyonu konvoy pozisyonunda kontrol edebilecek. Diğer kamyonlar ise 15 metre mesafeden takip edecek.

Tek şoför peşindeki tüm kamyonları varacağı noktaya götürecek
Tek şoför peşindeki tüm kamyonları varacağı noktaya götürecek
GİRİŞ 25.07.2019 02:45 GÜNCELLEME 25.07.2019 02:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Otonom sürüş teknolojisi üzerine düşen otomotiv devleri, geliştirilen teknolojinin üzerine her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Amerika'nın Orlando kentinde düzenlenen etkinlikte yeni nesil sürücüsüz kamyonlarını tanıtan Peloton Technology, PlatoonPro adındaki sürücüsüz kamyon teknolojilerini tanıttı.

 

 

İKİ KAMYON İÇİN BİR ŞOFÖR!

 

 

Otonom takipleme sistemi olarak bilinen 4. nesil otonom teknolojisi sayesinde bir şoför birden fazla kamyonu konvoy pozisyonunda kontrol edebilecek. Bu seviyede en öndeki kamyon ile bağlantı kuran diğer sürücüsüz kamyonlar, öndeki kamyon şoförünün gaz fren tepkilerine kadar takip edebiliyor. Böylece tek sıra halinde öndeki kamyonun varış noktasına kadar istenilen sayıda kamyonu tek şoför götürebiliyor.

Geliştirilen yeni otonom teknolojisi sayesinde arkadaki kamyonlar öndeki kamyonu 15 metrelik bir mesafeden sürekli takip ediyor. Taşımacılık sektöründe yeni bir çağ açması beklenen bu teknolojisi sayesinde bir kamyon şoförü uzun konvoy oluşturabilecek sayıda kamyonu tek başına yönlendirebilecek.

 

YORUMLAR 3
  • Droncu 4 yıl önce Şikayet Et
    Dron gibi uzaktan kontrol etmek daha mantıklı. En azından anında insan müdahalesi yapılabiliyor.
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Öndeki kamyon uçurumdan düşerse hepsi arkasından gidebilir. Çokta mantıklı değil
    Cevapla
  • Vatan evladı 4 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı değil çünkü araya kırmızı ışkık girecek mesafe koparsa iletişim kesilebilir. Bunun yoğun trafiği var ve kamyon yolda kazaya karışsa şoför kaç yere yetişecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu