Apple, IKinema şirketini satın aldı

Teknoloji devi Apple sessiz sedasız bir şekilde yürüttüğü görüşmeler sonucunda, hareket yakalama teknolojileri geliştiren İngiliz şirketi iKinema'yı satın aldı.

Apple, IKinema şirketini satın aldı
Apple, IKinema şirketini satın aldı
GİRİŞ 04.10.2019 17:20 GÜNCELLEME 04.10.2019 17:20

Apple, sanal gerçeklik ve web animasyonları da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılmak üzere, hareket yakalama teknolojileri geliştiren İngiliz şirketi iKinema'yı sessiz sedasız bir şekilde satın aldı.

Apple, AR ve VR teknolojilerine yoğunlaşıyor

Teknoloji devi, bu satın almayı kamuya henüz açıklamadı, ancak yasal düzenlemeler Apple’ın uluslararası şirket avukatı Peter Denwood’un 12 Eylül’de iKinema’nın yönetim kuruluna atandığını gösteriyor. iKinema, hareket yakalama, oyunlar ve VR yazılımları konusunda uzmanlaşmış şirket. Web sitesi şu anda şirket hakkında çok az bilgi sunuyor ancak iKinema Youtube kanalında yaptıkları işlerle ilgili videolar bulmak mümkün.

Apple'ın artırılmış ve sanal gerçeklikle giderek daha fazla ilgilenmeye başladığı bir gerçek. Buna paralel olarak iKinema, hem geliştiricilere yönelik ARKit yazılım platformu hem de AR gözlükleri yapımı konusunda Apple'ın hedefleri doğrultusunda çalışacak. Satın almanın ne kadara gerçekleştiği konusunda resmi bir açıklamanın ne zaman yapılacağı ise şimdilik belli değil.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...