Microsoft gazeteciler yerine 'robot' çalıştıracak

Microsoft, çalıştırdığı gazetecilerin yerine haber seçimi için yapay zeka kullanacak.

Microsoft gazeteciler yerine 'robot' çalıştıracak
Microsoft gazeteciler yerine 'robot' çalıştıracak
GİRİŞ 30.05.2020 21:51 GÜNCELLEME 30.05.2020 21:51

Teknoloji şirketi Microsoft, internet sitesi MSN için çalıştırdığı gazetecilerin yerine haber seçimi için yapay zeka programı (robot) kullanacak.

Şirket, bugün onlarca gazeteci tarafından yürütülen çeşitli yayın organlarından haber, manşet ve fotoğraf seçimini, yapay zeka programına yaptırmayı planlıyor.

Microsoft'tan yapılan açıklamada, "Diğer şirketler gibi biz de işimizi düzenli olarak değerlendirmeden geçiriyoruz. Bu zaman zaman bazı yerlere daha fazla yatırımla, bazılarının yeniden düzenlenmesiyle sonuçlanabilir. Kararlar, mevcut salgının sonucu değil." ifadesi kullanıldı.

Şirket diğer teknoloji firmaları gibi internet sitesinde içeriklerini kullanmak için haber kuruluşlarına ödeme yapıyor. Bu haberlerin seçimi ve nasıl sunulacağına karar vermeleri için de gazetecilerle çalışıyor.

Seattle Times, Microsoft'un kararıyla haziran sonunda 50 sözleşmeli habercinin işini kaybetmiş olacağını, tam zamanlı ekibin çalışmaya devam edeceğini yazdı.

İşini kaybedecek yapımcılardan biri, gazeteye yaptığı açıklamada, "Makinelerin yerimizi alacağını düşünmek moral bozucu ama elden gelen bir şey yok." dedi.

İşlerini kaybeden bazı gazeteciler de yapay zekanın, editoryal yönergeleri tam anlamıyla anlayamayabileceği ve uygunsuz haberleri siteye koyabileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı