Zoom uçtan uca şifrelemeyi yalnızca ücretli kullanıcılara açtı

Koronavirüs salgınıyla birlikte evden çalışmaya başlayan kişilerin sıkça kullandığı Zoom uygulaması önemli bir açıklama yaptı. Artık ücretsiz üyelerin uçtan-uca şifreleme ile korunmadığı belirtildi.

Zoom uçtan uca şifrelemeyi yalnızca ücretli kullanıcılara açtı
Zoom uçtan uca şifrelemeyi yalnızca ücretli kullanıcılara açtı
GİRİŞ 04.06.2020 13:25 GÜNCELLEME 04.06.2020 13:25

Son aylarda koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca kullanıcıya ulaşan video konferans uygulaması Zoom, ücretsiz hizmet alan kullanıcılarının görüşmelerini uçtan-uca şifrelemeyeceğini açıkladı. 

CEO Eric Yuan, programı ücretli olarak kullanan kişilerin uçtan-uca şifrelemesinin devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “bazı insanların Zoom’u kötü bir amaç için kullanmaları durumunda, FBI ya da diğer yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte çalışmak istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

Zoom, güvenlik konusunda ardı arkası gelmeyen skandalların ardından konunun üzerine eğildi ve ABD merkezli olarak çocuk güvenliği birimleri, kişilik hakları organizasyonları, şifreleme uzmanları ve güvenlik güçleriyle birlikte çalışıyor.

Zoom’un açıklamasına göre ücretli pakette uçtan uca şifreleme yapılmasının sebebi, bu kullanıcıların kimliklerinin sadece e-posta değil kredi kartı gibi bilgilerle de doğrulanmış olmasından kaynaklanıyor ve gelebilecek zararı azaltıyor. 

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması