Gizli modda hareketleri izleyen Google'a 5 milyar dolar ceza

Google, arama verilerini toplamak nedeniyle suçlanıyor. Chrome internet tarayıcısını gizli modda kullananların verilerini gizli bir şekilde toplayan firmaya 5 milyar dolar tazminat cezası gelebilir.

Gizli modda hareketleri izleyen Google'a 5 milyar dolar ceza
Gizli modda hareketleri izleyen Google'a 5 milyar dolar ceza
GİRİŞ 04.06.2020 17:38 GÜNCELLEME 04.06.2020 17:38

Teknoloji devi Google, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde açılan bir davada Chrome tarayıcısının gizli modda veri toplamaya devam etmesi nedeniyle suçlandı. 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren Chrome'un gizli modunu kullanan kişileri kapsıyor. Mahkemeye iletilen şikayete göre Google, tarayıcıyı gizli modda kullanan kişilerin verilerini Google Analytics ve Google AdSense gibi çeşitli servisler aracılığıyla topluyor.


Chrome'u gizli modda kullanan davacılar bu özelliğin verileri üzerinde kontrol hakkının olmaması gerektiğini dile getirdi ve firmadan şikayetçi oldu.

"Gizli modda veri toplanabilir"


Teknoloji devi iddialara karşı, "Her yeni gizli sekme açtığınızda, daha önce de açıkça belirttiğimiz gibi web siteleri oturumunuz sırasında gezinme etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir" açıklamasını yaptı. 
 
Kullanıcı gizliliğini ihlal etmekle suçlanan Google, iddialar doğru çıkarsa en az 5 milyar dolarlık bir maddi yaptırımla karşı karşıya kalabilir.

KAYNAK: SUPERHABERTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!