Vivo markalı 13 bin cihazda aynı IMEI kullanıldı

Cep telefonlarıyla birlikte kullanılmaya başlanan IMEI kodu her cihazın parmak izi gibidir. Mobil ekipman kimliğinin kısaltması olan IMEI kodunu farklı cihazlarda kullanmak normal şartlarda mümkün değil. Ancak Vivo markasına 13 bin adet cihaz aynı IMEI ile kullanıma sunulduğu olay bir polis memuru tarafından keşfedildi.

Vivo markalı 13 bin cihazda aynı IMEI kullanıldı
Vivo markalı 13 bin cihazda aynı IMEI kullanıldı
GİRİŞ 06.06.2020 15:18 GÜNCELLEME 06.06.2020 15:18

Telefonların SIM kart ile ağ bağlantısını sağlamak için kullanılan IMEI kodu her cihaza özel olarak belirleniyor. Bu kod kayıp cihazların bulunması veya suçluların izini takip etmekte kullanılıyor. Hindistan'da Vivo markasına ait 13 bin telefonda aynı IMEI kullanıldığı ortaya çıktı. 

Güvenlik açısından büyük bir sorun olarak nitelendirilen durum Çinli akıllı telefon üreticisinin davalık olmasına neden oldu. Ülkede büyük yankı bulan olay bir müfettişin telefonunu tamir ettirmesiyle anlaşıldı.

Tamir servisine 2605 Hindistan rupisi ödeyen müfettiş, telefonunda bir hata mesajıyla karşılaştı ve telefonunu kullanamadı. Bu hata mesajı sayesinde müfettişin telefonundaki IMEI numarasının değiştirildiği ortaya çıktı.

Vivo’nun şikayetlere açıklayıcı cevaplar vermediği belirtiliyor. Hindistan’ın siber güvenlik ekibi tarafından yapılan bir araştırmaya göre aynı IMEI numarasına sahip olan 13.557 adet farklı Vivo telefonun olduğu tespit edildi.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?