Vivo'dan sıra dışı akıllı telefon tasarım patenti

Çin merkezli akıllı telefon üreticisi aldığı yeni patentle Nokia’nın 10 yıl önceki tasarımını kopyaladı. Çizimler akıllı telefon modelinin sıra dışı bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor.

Vivo'dan sıra dışı akıllı telefon tasarım patenti
Vivo'dan sıra dışı akıllı telefon tasarım patenti
GİRİŞ 20.07.2020 11:21 GÜNCELLEME 20.07.2020 11:21

Günümüz akıllı telefonlarında artık klavyeler ekranlarda yer alıyor. Fiziksel klavye en son Blackberry markasının akıllı telefonlarında kullanılmıştı. Ancak bazı telefon üreticileri hala fiziksel klavyeye özlem duyanlara yönelik ürünler geliştirmeye devam ediyor. Bunun son örneği ise Vivo markası oldu.

Ortaya çıkan yeni patent çiziminde Vivo markasının alt kısmında dönen fiziksel bir klavye olan akıllı telefon modeli görülüyor.  Dönen modülün bir tarafı klavye iken diğer tarafı yine ekran olarak işlev görüyor. Böylece mesajlaşırken fiziksel klavye kullanılıyor, bir şey izleneceği zaman ise ekran büyütülebiliyor.

Nokia 10 yıl önce yapmıştı

Ancak bundan tam 10 yıl önce piyasaya sürülen Nokia 5700 XpressMusic ve Nokia 3250 telefonlar da alt kısımlarında dönen bir fiziksel klavyeye sahiplerdi. O yüzden Vivo'nun aldığı bu patentin çok da özgün bir tasarım olmadığı söylenebilir. Öte yandan bu patentin, kağıt üzerinde bir proje olduğunu ve uygulamaya geçip geçmeyeceğini söylemenin güç olduğunu belirtmemiz gerek.

KAYNAK: DONANIMHABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu