iPhone’un dosya paylaşım özelliği Andoid’e geldi

Apple markalı cihazlar arasında dosya alışverişini sağlayan AirDrop teknolojisi Google tarafından kopyalandı. Android işletim sistemine uyarlanan teknoloji NearbyShare ismiyle kullanıma sunuldu.

iPhone’un dosya paylaşım özelliği Andoid’e geldi
iPhone’un dosya paylaşım özelliği Andoid’e geldi
GİRİŞ 01.07.2020 13:26 GÜNCELLEME 01.07.2020 13:26

Apple ile diğer akıllı telefon üreticileri arasında uzun yıllardır büyük bir rekabet var. Bazen Apple tarafından Android özellikleri kopyalanırken bazen de tam tersi olabiliyor. Bu sefer Google, Apple’ın dosya paylaşım teknolojisini kopyaladı.

Google Play tarafından test edilmeye başlanan NearbyShare özelliği sayesinde artık Android kullanıcıları kendi aralarında dosyaları hızlı ve güvenilir bir şekilde transfer edebilecek. Apple’ın uzun yıllardır tüm cihazlarında bulunan AirDrop teknolojisinin bir benzeri denilebilir.

AIRDROP BENZERİ UYGULAMA TEST AŞAMASINDA

AirDrop ile benzer şekilde çalışan bu özelliği kullanarak dosya aktarımı yapmaya çalıştığınızda, etraftaki cihazlar taranıyor ve cihazı seçtiğinizde karşı tarafın onayı istenecek. Daha sonrasında dosya aktarım işlemi başlıyor.

Belge, resim ve hatta link bile gönderebildiğiniz bu özelliği deneyenler, gönderim sonrasında dosyaların otomatik olarak açıldığını belirtiyor. Google’ın bunu kapatma şansı sunup sunmayacağı şu anda bilinmezliğini korurken, Android 6.0 ve daha yeni sürümlerde çalışacak.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü