Google Apple’a milyarlarca dolar ödüyor

Bugün ortaya çıkan bir rapora göre Google’ın yalnızca Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olmak için geçtiğimiz yıl 1.5 milyar dolar ödediği belirtildi. Google bu rakamı yalnızca bir ülkedeki arama motoru olmak için ödedi.

Google Apple’a milyarlarca dolar ödüyor
Google Apple’a milyarlarca dolar ödüyor
GİRİŞ 02.07.2020 13:41 GÜNCELLEME 02.07.2020 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google ana işi olan arama motoru faaliyetlerini devam ettirmek için Apple ile bir anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmanın rakamları şimdiye kadar bilinmiyordu ancak bir servet ödendiği yönünde söylentiler dolaşıyordu. Bugün ortaya çıkan bir rapor rakamın milyarlarca dolar olduğunu gösterdi.

Google’ın yalnızca Birleşik Krallık sınırları içindeki Safari kullanıcıları için varsayılan arama motoru olabilmesinin fiyatı 1.5 milyar dolar. Apple sadece bir ülkedeki faaliyetler için Google’a bu faturayı kesmiş. Benzer bir olay 2014 yılında da ortaya çıkmıştı. Google’ın ABD sınırları içinde Safari tarayıcısının arama motoru olmak için Apple’a 1 milyar dolar ödediği belirtilmişti.

Rekabetin önünde bir bariyer

Birleşik Krallık'ta yer alan "Competition and Markets Authority" (CMA) online platformlar ve dijital reklamcılık özelinde önemli bir rapor yayınladı. Raporda yer alan bilgilere göre Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'in Google arama motorunu Safari'nin varsayılan arama motoru yapmak adına ödediği ücretin Google'ın rakipleri olan diğer arama motorlarının pazara girmesi ve büyümesi için büyük bir bariyer olduğunu da paylaşıldı.

Google arama motorunun rakipleri arasında Microsoft'un arama motoru olan Bing, Verizon'ın sahibi olduğu Yahoo ve bağımsız arama motoru DuckDuckGo gibi önemli isimler bulunuyor. Söz konusu rakiplerin de arama motor seçeneği olabilmek adına Apple'a ödeme yaptığını da belirtelim.

Konu hakkında Apple ve Google'dan resmi bir açıklama yapılmadı. 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    bence sanal da cok program var bilgi toplayip satan toplayan bunlari tr bulup ayni usa avrupa gibi buyuk cezalar verecek google zaten casuz ve digerileri bu para onlar icin bir saat bile almaz kazanmak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?