Instagram'ın TikTok rakibi Reels kullanıma sunuldu

Instagram, TikTok benzeri bir özellik üzerinde çalıştığını uzun zaman önce paylaşmıştı. Güvenlik ihlalleri ve veri sızıntısı iddialarıyla TikTok’un birçok ülkede yasaklanması sonrası Instagram boşluğu Reels uygulamasıyla doldurmaya hazırlanıyor.

Instagram'ın TikTok rakibi Reels kullanıma sunuldu
Instagram'ın TikTok rakibi Reels kullanıma sunuldu
GİRİŞ 17.07.2020 10:11 GÜNCELLEME 17.07.2020 10:11

Instagram, Reels uygulamasıyla kullanıcıların kısa videoları paylaşmasını sağlayan bir platform hazırlıyor. Reels uygulamasında özellikle 15 saniyelik videolar yer alacak. Kullanıcılar bu videoları dilerse hikayeler bölümünde paylaşabilecek. Ayrıca Instagram profillerinde de saklayabilecekler.

TikTok'un boşluğunu dolduracak

Instagram aslında bu özellikle TikTok uygulamasından doğan boşluğu doldurmayı planlıyor. ABD’de Ağustos ayında karşımıza çıkacak olan özelliğin, Hindistan’da da aynı zaman diliminde devreye sokulacağı da ortaya çıkmıştı. Zira TikTok’un en çok kullanıldığı ülkelerden biri olan Hindistan’da çoktan Tiktok benzeri iki uygulama talepleri karşılamaya başladı.

Aslında Reels ilk defa karşımıza çıkmıyor. Geçen yaz Fransa ve Almanya’da denenmeye başlayan özellik, Kasım ayında Brezilya’da da ortaya çıktı. Reels özelliği Hindistan’da da geçen haftadan itibaren denenmeye başladı. Gelen bilgilere bakılırsa, Instagram Ağustos ayında ABD’de özelliği yayınlandıktan sonra 50 ülkede daha beta testlerine başlayacak. Ancak hangi ülkelerin bu listede olacağı henüz bilinmiyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması