ABD kendi vatandaşlarının verilerini gizlice topluyor

İnternet dünyasında veri ihlalleri genellikle Çin, Rusya ve Kuzey Kore gibi ülkelerden bilgisayar korsanları veya şirketlerinin isimleri ortaya çıkıyor. Ancak ABD yönetiminin de vatandaşlarını takip ettiğine dair bazı belgeler paylaşıldı.

ABD kendi vatandaşlarının verilerini gizlice topluyor
ABD kendi vatandaşlarının verilerini gizlice topluyor
GİRİŞ 11.08.2020 09:39 GÜNCELLEME 11.08.2020 10:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin ile ABD arasında son günlerde tırmanışa geçen TikTok ve veri ihlalleri konusu hala devam ediyor. ABD’nin kullanıcı verilerini uygulamalar üzerinden Çin hükümetiyle paylaşan ByteDance firmasına yaptırımlarını daha öncesinde yazmıştık. Şimdi ise tam tersi bir durum söz konusu.

 

The Wall Street tarafından yayınlanan belgelerde Anomaly Six LLC isimli bir firmanın uygulamalardan verileri toplayarak ABD Savunma Bakanlığı’na sattığı ortaya çıktı.

UYGULAMA GELİŞTİRİCİLERLE ÖZEL ANLAŞMA İMZALANDI

 

Bu şirket 500 geliştiriciyle özel bir anlaşma imzalamış. Geliştiriciler uygulamalarına özel bir takip kodu yerleştiriyor. Bu kod sayesinde Anomaly Six LLC şirketi ABD vatandaşlarının verilerini topluyor.

Anonim olarak ve kanunlara uygun şekilde verilerin toplandığı belirtildiği için henüz bir dava söz konusu değil. Ancak devlet için bile olsa kullanıcıların verileri habersiz bir şekilde toplanmış oluyor.

Anomaly Six LLC raporu reddetmiyor ve kullanıcı verilerini topladığını kabul ediyor. Bununla birlikte hangi uygulamaların takip kodu taşıdığını açıklamıyor. WSJ de bununla ilgili bir bilgiye ulaşamamış.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • tek parmak 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de israil usa zaten gizli yapmiyor sistem mecbur vermek zorunda ve bazi programlar ortaya cikti mi yanlis anlama hata diyorlar zaten hepsi casuz su an ne yazar isem iki dk sonra cep tv aynisi cikiyor
    Cevapla
  • pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    internette kendi adını soyadını Doğum tarihini ev adresini pek fazla yazmayacaksın yanlış yazacaksın daha iyi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!