CIA: TikTok ve Çin hükümeti arasında bağlantı tespit edemedik

TikTok hakkında soruşturma hazırlayan CIA, kullanıcı verilerinin Çin’e paylaşıldığına dair bir kanıt bulamadığını açıkladı. Trump tarafından yasaklanması için kararname imzalanan TikTok hakkındaki gelişmeler ortalığı karıştıracağa benziyor.

CIA: TikTok ve Çin hükümeti arasında bağlantı tespit edemedik
CIA: TikTok ve Çin hükümeti arasında bağlantı tespit edemedik
GİRİŞ 08.08.2020 10:49 GÜNCELLEME 08.08.2020 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Popüler sosyal medya platformu TikTok, son günlerde gündemden düşmüyor. Önce Çin ile yaşanan çatışmalar sonucu Hindistan’da yasaklanan uygulama sonrasında ABD’de Trump tarafından hedef alınmıştı. İnternette paylaşılan bazı gönderilerde TikTok uygulamasının kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaştığı yazılmıştı. Hatta ABD yönetimi TikTok uygulamasına ve diğer Çin merkezli uygulamalara karşı cephe almaya başlamıştı.

ABD'nin başlattığı bu mücadele geçtiğimiz hafta TikTok'a en ağır darbeyi indirmişti. ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada TikTok'un ülke genelinde yasaklanacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günse Donald Trump, ABD'li kişi veya kurumların TikTok'un yanı sıra WeChat'le hiçbir şekilde iş yapamamalarını sağlayacak iki kararname çıkarmıştı.

CIA TikTok ve Çin arasında veri alışverişi tespit edemedi

The New York Times, yaptığı haberde TikTok üzerinde CIA tarafından yürütülen soruşturmanın ilginç sonucunu paylaştı. The New York Times'ın haberine göre CIA, Çinli istihbarat servislerinin TikTok'un verilerine eriştiği hakkında 'hiçbir kanıt olmadığı' sonucuna vardı.

CIA analistleri, TikTok Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance'e ait olduğu için Çin'in TikTok'tan veri edinmesinin mümkün olduğu sonucuna vardı. Ancak habere göre CIA, Çin'in böyle bir şey yaptığına dair bir kanıt bulamadı. Yine de TikTok, bazı isimlere göre ABD'nin ulusal güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

 

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR 1
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    casuzluk demek israil usa demek kendine hizmet etmeyen herkese casuz diyor sorun ise cin de adam gibi bir baskanlari yok bazen mi mi diyor ne konusur ne tepki verir bu adam orda nasil baskan oldu baskan dedigin sert olur ulkesine halkina zarar vermek isteyen olur ise tepki verir benzeri basbakan rusya da var konusma sesi cikmaz usa ne isterse yapar mal mal bakar kisaca cin de bilgi baska amac ile belki kullanir amma ilk usa gelir bu konu da casuz verdikleri bilgiler ile tr adami arap kasaplar kesti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir