Instagram hatasını kabul etti: Açığı bulan kişiye 6 bin dolar ödül

Instagram’ın sildiğimiz fotoğrafları ve özel mesajlarımızı sakladığı ispat edildi. Bir güvenlik araştırmacısının ortaya çıkardığı olay sosyal medya platformu tarafından kabul edildi.

Instagram hatasını kabul etti: Açığı bulan kişiye 6 bin dolar ödül
Instagram hatasını kabul etti: Açığı bulan kişiye 6 bin dolar ödül
GİRİŞ 15.08.2020 12:57 GÜNCELLEME 15.08.2020 13:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Günümüzde en popüler sosyal medya platformu Instagram olarak öne çıkıyor. Bir güvenlik araştırmacısı olan Saugat Pokharel, Instagram’ın silinen fotoğrafları ve mesajların kopyalarını sunucularında saklamaya devam ettiğini ortaya çıkardı.

 

 

Instagram’ın sahibi olan Facebook, hatayı bulan güvenlik araştırmacısına 6 bin dolarlık bir ödemeye yaptı.

INSTAGRAM HATASINI KABUL ETTİ

 

 

Güvenlik araştırmacısı Instagram'dan bilgilerini indirdiğinde eskiden silmiş olduğu mesajları ve fotoğrafları da gördüğünü bildirdi. Instagram tarafından gönderilen verilerin bir yıldan daha eski olması kullanıcıların silmiş olmasına rağmen Instagram'ın verileri sunucularından silmediğini gösteriyor.

Instagram'dan bir sözcü TechCrunch'a yaptığı açıklamada: “Araştırmacı, Instagram'da Verileri İndir aracımızı kullandıklarında, birinin silinmiş Instagram resimlerinin ve mesajlarının bilgilerinin bir kopyasına dahil edildiği bir sorunu bildirdi. Sorunu çözdük ve herhangi bir kötüye kullanım kanıtı görmedik. Bu sorunu bize bildirdiği için araştırmacıya teşekkür ederiz." ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Osmaniye 3 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Reise
    Cevapla
  • tr2023 3 yıl önce Şikayet Et
    bunu yeni mi öğreniyor açığı bulan kişi, instagramda sildiğin hesabı geri almak istediğinde "sana gönderilen kodu boş bir kağıda yaz ve yüzün görünecek şekilde fotoğrafını gönder" yazıyor. bu fotoğrafların sunucda saklandığının delilidir. bende çok önemli bir açık buldu sandım
    Cevapla
  • 25344566 3 yıl önce Şikayet Et
    Ellerimizle istihbarat veriyoruz elin gavuruna!!!
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hata mı ne hatası sadece biri gerçeği ortaya çıkarmış
    Cevapla
  • Batmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Web Tabanlı Ve ya Herhangi Bir Siteye Resim Yüklendiği Zaman Kişi Kendisi Silse Dahil Veya Kullanıcı Profillerden Silindiği Zaman Bile Bu Resim Sadece Kişi ve Kullanıcıların Ara Yüzünde Sadece Silinmiş Olur Resim Sunucu da Kayıtta Kalır Sunucudaki Resmi Sistem Yöneticileri Veye Site Sahipleri Ancak Silebilir Upload Dosyalarında Sunucu ve Ya Server'de Resimler Depo da Kalır Bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme