Qualcomm işlemcilerde güvenlik açığı: Akıllı telefonların yarısı tehlikede

Qualcomm işlemcilerle ilgili yeni bir güvenlik açığı tespit edildi. Android ekosisteminin yüzde doksanı tarafından kullanılan işlemcilerdeki açığın milyonlarca cihazı etkileyeceği belirtildi.

Qualcomm işlemcilerde güvenlik açığı: Akıllı telefonların yarısı tehlikede
Qualcomm işlemcilerde güvenlik açığı: Akıllı telefonların yarısı tehlikede
GİRİŞ 17.08.2020 09:17 GÜNCELLEME 17.08.2020 09:17

Qualcomm firmasının ürettiği işlemciler uzun yıllardır neredeyse bütün amiral gemisi modellerinde kullanılıyor. Bunun dışında orta ve giriş seviyesi cihazlarda da kullanılan bu işlemciler günümüzde milyarlarca cihazda yer alıyor. Ancak belirlenen güvenlik açığı spesifik bir çip içeren işlemcilerde tespit edildi.

MİLYONLARCA KİŞİ TEHLİKEDE

Bir internet sitesinin raporuna göre Qualcomm’un bir çipinde ciddi bir güvenlik açığından bahsediliyor. Geçtiğimiz yılın sonunda üretilen akıllı telefonların yüzde 40’ı bu çipin yer aldığı işlemcileri kullanıyordu. Bu nedenle milyonlarca kişi tehlike altında.

Geçtiğimiz yıldan bugüne üretilen cihazların neredeyse yarısında bulunan bu işlemci kötü niyetli kişiler tarafından farklı amaçlar için kullanılabilir. Örneğin, zararlı yazılım ya da uygulama yüklemek veya siber saldırılar yapmak gibi. Bu güvenlik açığının kaynağı 400 satırlık bir kod dizisi olarak belirtildi. Bu kodların hackerlara saldırı yolu açtığı ve kodlara erişebilen kişilerin akıllı telefonları, tabletleri ve diğer cihazları hedef alabileceğini belirtiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı