Huawei 5G ürünleri bir ülkede daha yasaklandı

Huawei'nin 5G ürünleri geçtiğimiz yıllarda ABD tarafından boykot edilmişti. Bu sefer de Çin ile sürtüşmeler yaşayan Hindistan tarafından Huawei 5G ürünlerine karşı kararlar gündeme geldi.

Huawei 5G ürünleri bir ülkede daha yasaklandı
Huawei 5G ürünleri bir ülkede daha yasaklandı
GİRİŞ 25.08.2020 09:25 GÜNCELLEME 25.08.2020 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Huawei markası casusluk iddiaları sonrası birçok ABD merkezli parça üreticisi tarafından boykot edilmişti. Daha sonrasında da Google, Android işletim sistemi kullanımını da Huawei cihazlara yasaklamıştı. Huawei tüm bu problemlere kendi geliştirdiği çözümler üretmeyi başarsa da popülerliği biraz azalmış oldu. Her ne kadar casusluk gibi iddialar ispat edilemese de Hindistan hükümeti de 5G ürünleri için Huawei aleyhinde kararlar aldı. 

 

 

ÇİN MERKEZLİ OLMAYAN FİRMALAR

Üst düzey bir hükümet yetkilisinin Financial Times‘a verdiği röportajda, "Büyük kamu sözleşmeleri ve kritik alt yapı işleri söz konusu olduğunda tercihimizi Çin menşeili olmayan firmalardan yana kullanacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un yatırım yaptığı JIO, 5G teknolojisi geliştirmeye başladı. Ayrıca Bharti Airtel ile Ericsson şirketlerinin de ortak işler yapmaya başladığı basına yansımıştı. Açıklanan rapor Huawei ve ZTE şirketlerinin 5G dağıtım planlarından çıkarılacağı ile ilgili iddialardan sonra yayınlandı.

Vodafone Hindistan, 5G denemeleri için Huawei ile ortak çalışma yürütmüştü. Söz konusu şirketler henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkcel ve ttelekom neden 5g üzerine geliştirmeler yapmıyor
    Cevapla
  • Vatandadas 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü