Huawei'nin robot köpeği dikkatleri üzerine çekti

Boston Dynamics tarafından geliştirilen robot köpek Spot, özellikleri sayesinde robot endüstrisinin ilgi odağı olmuştu. Çinli Huawei, akıllı telefonlardan sonra şimdi de robotik köpeğin kendisine ait versiyonunu tanıttı. Huawei'nin robot köpeği Spot'a benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekti.

GİRİŞ 25.08.2020 11:38 GÜNCELLEME 25.08.2020 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Huawei'nin Shenzen'deki mağazasındaki ilginç robot köpek bir anda teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Huawei markası, Yushu Technology firmasıyla ortak olarak Boston Dynamics'in robot köpeği Spot'a oldukça benzeyen bir robot geliştirdi. Tamamen yapay zekaya sahip olan bu robot köpek Huawei markasının imzasını taşıyor. 

 

 

Bu robot köpek için bir tanıtım videosu da hazırlanmış olsa da henüz kişisel kullanıma sunulmuş değil. Ancak ticari bir ürün olacağı için yakın biz zamanda satışa sunulması muhtemel olabilir. Ayrıca işletmeler için mekanik bir robot köpeğin kullanım alanları çok daha fazla olacaktır.

 

 

Akıllı tanıma ve hedef konumlandırma gibi belirli senaryolarda Huawei robot köpeği kullanılırsa, robot dinamik çoklu hedef takibi ve tam teknolojik içerikle aktif hedef takibi gerçekleştirebilir.

Huawei'in robot köpeği Huawei'nin yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Köpek, çok esnek olacak ve hatta ileriye doğru takla atabilecek şekilde tasarlanmış. Huawei'nin robot köpeğine dair henüz teknik detaylar paylaşılmadı. Ürün satışa sunulunca detayları paylaşacağız. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • olmuş ya 3 yıl önce Şikayet Et
    ne sevimsiz olmuş.
    Cevapla
  • Hasan Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler de garip insanlar. Canlısını bin bir eziyet çektirerek öldürüp yiyorlar. Robotunu yapacağız diye uğraşıyorlar :D
    Cevapla
  • jjall 3 yıl önce Şikayet Et
    trump boşuna bunların üstüne gitmiyor. adamların ne kadar ileri gittiğini gidebileceğini görüyor. çalışıyor adamlar ve artık bilmedikleri hiçbir şey kalmadı amerikalılardan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi