iPhone 12 Pro sahipleri için Apple rehber yayınladı

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri yeni bir özellik olan LiDAR sensörüyle tanıtılmıştı. Apple, iPhone 12 Pro sahipleri için bir rehber yayınlayarak LiDAR sensörünü günlük hayatta nasıl kullanacaklarını açıkladı.

iPhone 12 Pro sahipleri için Apple rehber yayınladı
iPhone 12 Pro sahipleri için Apple rehber yayınladı
GİRİŞ 25.10.2020 10:44 GÜNCELLEME 25.10.2020 10:44

Apple’ın merakla beklenen iPhone 12 serisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bir etkinlikle tanıtıldı. iPhone 12 Pro modellerinin kamera modülünde yer alan LiDAR sensörü oldukça dikkat çekmişti. Bu sensörün havacılık ve mühendislik gibi alanlarda kullanıldığı biliniyor. Peki ya günlük hayatta nasıl kullanılacak? Apple bu sorunun yanıtını bir rehber yayınlayarak kullanıcılarına sundu.

iPhone 12 Pro ile boy ölçümü

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'te yer alacak LiDAR Tarayıcısı, günümüzde fazlasıyla geniş kullanım alanına sahip. LiDAR Tarayıcısını kullanabileceğiniz sayısız ihtimal varken bunlardan birisi de bir kişinin boyunu ölçebilmek. Üstelik bunu yapmak için Apple'ın 'Ölçüm' uygulamasını kullanmak yeterli oluyor.

Apple'ın bugün yayınladığı rehbere göre ücretsiz Ölçüm uygulamasını bir kişinin boyunu ölçmek için kullanırken dikkat etmeniz gereken ufak bir nokta var. Uygulamayla boyunu ölçeceğiniz kişi, tepeden tırnağa tamamen ekrana sığmış olmalı. Bu şart gerçekleştirildiğinde LiDAR Tarayıcısı, otomatik olarak kişiyi tespit ederek boy ölçümü yapıyor ve kişinin boyunu kafasının üstünde gösteriyor.

LiDAR birçok alanda kullanılabilir

Bugün verdiğimiz boy örneği LiDAR Tarayıcısının kullanılabileceği en basit amaçlardan birisiydi. LiDAR Tarayıcısı, bir ortamın üç boyutlu haritasını telefonunuzu kullanarak çıkarmanıza ve bu ortamı değiştirmenize dahi izin veriyor. Üstelik bunu bir uygulama aracılığıyla değil, doğrudan kamera verisiyle birlikte yaptığınızdan elde ettiğiniz ölçümler daha tutarlı oluyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak