Huawei işletim sistemi için tarihi açıkladı

Huawei, kendi işletim sistemi platformu HarmonyOS betası için tarihi açıkladı. ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarıyla ambargoya maruz kalan Huawei, çözümü kendi işletim sisteminde bulmuştu.

GİRİŞ 09.11.2020 15:50 GÜNCELLEME 09.11.2020 15:50

Huawei akıllı telefonlar için sunacağı HarmonyOS için oldukça iddialı. Çinli teknoloji devinin açıklamasında akıllı telefonlar için ilk Huawei HarmonyOS betası 18 Aralık tarihinde geliştiricilere sunulacağı belirtildi. Huawei yazılım departmanı başkanı Wang Chenglu’nun duyurduğu bu haberin yanında aynı zamanda Huawei’in bir ekosistem oluşturmak istediği söylendi.

Harmony OS etrafında yeni bir ekosistem oluşturmak isteyen Huawei bunun için çok çalışıyor. Şu ana kadar istedikleri gibi ilerlediklerini aktaran Chenglu, planlarını uygulamaya tam gaz devam edeceklerini söylüyor. Ayrıca ilk raporlara göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılar için beta sürümü piyasaya çıkacak deniyor.

ABD başkanı Joe Biden’ın Huawei karşısında daha yumuşak bir tavır sergileme ihtimali var ancak yine de Huawei HarmonyOS’u kullanıcılara sunmaktan vazgeçmeyecek gibi duruyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'