Huawei ambargolar nedeniyle Honor'u satıyor

Çin kaynaklı bazı söylentiler Huawei’nin ticari kısıtlamalar nedeniyle tedarik sorunları yaşayan alt markası Honor’u satacağına işaret ediyor. Dünya genelinde büyük kitlelere ulaşan Honor markası için 15 milyar dolar fiyat biçildiği de eklendi.

Huawei ambargolar nedeniyle Honor'u satıyor
Huawei ambargolar nedeniyle Honor'u satıyor
GİRİŞ 10.11.2020 13:51 GÜNCELLEME 10.11.2020 14:05

ABD hükümeti tarafından ambargolara tabi tutulan Huawei, kısıtlamaları geçici lisanslarla uzatarak kısa süreliğine ‘dünyanın en çok satan akıllı telefon markası’ olmayı başarmıştı. Huawei, 15 Eylül’de sona eren lisanslarla birlikte zor zamanlar yaşamaya başladı.

 

 

Huawei, geçici lisansların sona ermesinin ardından ne herhangi bir ABD şirketi ne de ABD’li şirketlere ait patentleri kullanan Samsung, TSMC gibi şirketlerle iş birliği gerçekleştiremez hale gelmişti. Bu durum, Çinli teknoloji devinin özellikle akıllı telefon bölümünün işlerini ciddi şekilde etkiledi ve hatta Huawei’nin 2021 itibarıyla akıllı telefon üretimini durdurabilceği dahi konuşulmaya başlandı.

15 milyar dolara satılacak

 

 

Söylentilere göre Huawei, özellikle uygun fiyatlı ürünleriyle Türkiye’de de oldukça popüler olan Honor’un satışından 100 milyar Yuan (15,1 milyar dolar ya da 124,8 milyar TL) gelir elde edecek. Şirkete yakın kaynaklara göre Honor Terminal Co Ltd hisselerinin yüzde 15’ini alacak Digital China Group, Honor’un en büyük hissedarı olacak. Shenzhen hükümeti tarafından desteklenecek en az üç yatırım şirketi ise Honor hisselerinin yüzde 10-15’ini satın alacak.

Tedarik sorunları satışa zorunlu bıraktı

Huawei’nin Honor gibi başarılı sayılabilecek bir markayı satmasının arkasındaki en büyük neden, ABD tarafından uygulanan ambargo. Huawei, halihazırda kendi akıllı telefonları için parça tedarik etmekte sıkıntılar yaşarken bir de fiyat/performans odaklı bir alt marka için tedarik sorunları yaşaması, içinde bulunduğu krizden çıkmasını daha da zorlaştırabilir. Söylentilere göre Huawei, söz konusu satın alma anlaşmasını 15 Kasım'da açıklayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin