PUBG yasaklandığı ülkeye farklı isimle dönüş yapıyor

PUBG Mobile, Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede yasaklanmıştı. Milyonlarca oyuncusunu kaybeden oyun firması Hindistan pazarına dönüş yapmak için yeni bir oyun geliştirdi. PUBG Mobile India adlı yeni oyunun Hindistan’daki kullanıcılar için özel olarak tasarlandığı söyleniyor.

PUBG yasaklandığı ülkeye farklı isimle dönüş yapıyor
PUBG yasaklandığı ülkeye farklı isimle dönüş yapıyor
GİRİŞ 13.11.2020 09:26 GÜNCELLEME 13.11.2020 09:29

PUBG Mobile kısa süre önce kaldırıldığı Hindistan pazarına geri dönüyor. Espor tarafında da yatırımlarını geliştirmek isteyen PUBG Mobile’ın bağlı olduğu şirket, turnuvalara, büyük ödüllere ve etkinliklere odaklanmak istiyor. Bunun yanı sıra, PUBG Corporation‘ın bağlı olduğu ana şirketi Güney Kore merkezli Krafton, Hindistan’da Tencent ile bağlarını bu bağlamda koparttığını duyurdu.

 

 

Biliyorsunuz PUBG Mobile, Çin merkezli Tencent ile birlikte anılıyor, çünkü oyunun pek çok ülkedeki yayıncısı Tencent. Oyunun Tencent ile bağı sebebiyle güvenlik kaygıları doğduğu için, bazı ülkelerde yasaklanmıştı. İşte oyunun en popüler olduğu ülkelerden birisi olan Hindistan’dan çekilmek istemeyen Krafton çözümü, Tencent ile bağları kopartmada buldu.

OYUNCU VERİLERİ HİNDİSTAN'DA TUTULACAK

 

 

PUBG Mobile verilerini ve oyuncu bilgilerini Microsoft’un Azure hizmetine taşımak için Microsoft ile küresel bir anlaşma imzalandı. Microsoft Hindistan’da üç bulut hizmet bölgesine sahip.

PUBG Corporation bugün yaptığı açıklamada, “Hintli oyuncu verilerinin gizliliği ve güvenliği, PUBG Corporation için en önemli önceliktir, şirket, güvenliği güçlendirmek ve bunu sağlamak için Hintli kullanıcıların kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerini tutan depolama sistemleri üzerinde düzenli denetimler ve doğrulamalar gerçekleştirecektir“ diyor.

Yasaklanmadan önce Hindistan’da 50 milyonu aşkın PUBG Mobile oyuncusu bulunuyordu. Yani şirket için oldukça önemli bir sayı ve bu oyuncuları kaybetmek istemiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı