iPhone 12 Pro kamerası Çinli rakiplerine yenik düştü

Apple’ın en yeni amiral gemisi iPhone 12 Pro, kamera karşılaştırma platformu DxOMark tarafından test edildi. iPhone 12 Pro aldığı puanla birçok Çinli markaya ait cihazın gerisinde kaldı.

iPhone 12 Pro kamerası Çinli rakiplerine yenik düştü
iPhone 12 Pro kamerası Çinli rakiplerine yenik düştü
GİRİŞ 14.11.2020 14:16 GÜNCELLEME 14.11.2020 14:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Herkesin bildiği gibi DxOMark, akıllı telefonların kameralarını test ederek performans değerlendirmesi yapıyor. Söz konusu site bunu yaparken kameranın pek çok özelliğini tek tek değerlendiriyor ve bunların her birine puan veriyor. Sonuç olarak bu puanların ortalaması ise cihazın kamera puanını belirliyor.

DxOMark son olarak ise iPhone 12 Pro kamera performansını mercek altına aldı. Ancak çıkan sonuçlar, telefonun rakiplerinden geride kaldığını bizlere söylüyor. Açıklanan verilere göre iPhone 12 Pro kamera testinden ortalama olarak 128 puan elde ediyor ve listenin dördüncü sırasına yerleşiyor. Oysaki aynı testten Huawei P40 Pro 132, Xiaomi Mi 10 Ultra 133 ve Huawei Mate 40 Pro 136 puan almayı başarmıştı.

Video performansı anlamında bir hayli beğenilen iPhone 12 Pro, zoom konusunda ise sınıfta kalıyor. Telefonun genel puanını zoom performansının düşürdüğünü net bir şekilde söyleyebiliriz. Tabii ailenin en büyük üyesi olan Pro Max henüz test edilmedi. Bu cihaz da test edildiğinde sonuçları sizlerle paylaşıyor olacağız.

YORUMLAR 1
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinden dha net çekiyor bu iphonler zomu momu hikaye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor