Zihin okuma teknolojisi geliştiriliyor

ABD ordusunun sinirbilim alanındaki araştırmaları teşvik etmek için bir projeye fon sağladığı iddia edildi. BU sayede askerlerin savaş alanında birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayacak bir zihin okuma sistemi oluşturmayı hedefleniyor.

Zihin okuma teknolojisi geliştiriliyor
Zihin okuma teknolojisi geliştiriliyor
GİRİŞ 30.11.2020 09:11 GÜNCELLEME 30.11.2020 09:11

ABD ordusu, deneysel bir telepati projesinin olasılıklarını ve geleceğin savaşındaki potansiyel uygulamalarını keşfetmeye kararlı. Süreci hızlandırmak için Ordu Araştırma Dairesi (ARO) önümüzdeki beş yıl içinde araştırmaya 6,25 milyon dolar ayırdı.

Bireysel sinyalleri izole etmek zihin okuması anlamına gelmese de, bilgisayarların bunları yorumlamasına yardımcı olmak için bireysel mesajların anlamını ve amacını belirlemede bir dönüm noktası diyebiliriz.

İletişim saptanamaz hale getirilecek

ARO araştırmacıları, özel bir algoritma ve gelişmiş matematik kullanarak, hangi beyin sinyallerinin hareketi yönlendirmek için çalıştığını ve hangilerinin davranışla ilgili olduğunu belirleyebildiler. Bu iki tür sinyali diğer mesajlardan ayırmayı başardılar.

Nihayetinde bilim insanları, bilgisayarların düşüncelerine göre askerlerin beyinlerine geri bildirimde bulunduğu bir sistem oluşturmak istiyor. Amaç, yaşamı tehdit eden durumlarda davranışı düzeltmektir. Saha askerleri arasındaki sessiz iletişim, savaşta zihin okuma sistemlerinin geliştirilmesinde bir sonraki mantıksal adım olacak.

Bilim adamları şimdi beyin sinyallerinin örneklerini toplamak ve karşılaştırmak için laboratuvar maymunları ile deneyler yapıyorlar. ARO uzmanları, teknolojinin henüz başlangıç ​​aşamasında ancak durumun önümüzdeki yıllarda değişeceğine inanıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?