Brezilya'da iPhone'lar kutudan şarj cihazıyla çıkacak

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde tüketiciyi koruma kurumu, iPhone'ların kutusundan şarj cihazıyla çıkmasının zorunlu olduğunu açıkladı. Yakın zamanda da ülke genelindeki iPhone'ların şarj cihazıyla birlikte satılması bekleniyor.

Brezilya'da iPhone'lar kutudan şarj cihazıyla çıkacak
Brezilya'da iPhone'lar kutudan şarj cihazıyla çıkacak
GİRİŞ 03.12.2020 10:59 GÜNCELLEME 03.12.2020 11:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Apple, geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirdiği lansman etkinliği ile yeni iPhone 12 ailesini tüketicilerin beğenisine sunmuştu. iPhone 12 modelleri, sahip oldukları özellikler ile Apple hayranlarını memnun etmeyi başarmış olsa da lansmanın ardından en fazla tartışılan konuların başında iPhone kutu içeriğinden şarj adaptörü ve kulaklıkların çıkarılması olmuştu.

 

 

Apple, yerel yasalar nedeniyle bu kararını Fransa’da bozmak zorunda kalmış, Fransa’da satışa sunduğu iPhone 12 modellerinin kutusuna kulaklık eklemeye devam etmişti. Şimdi ise benzer bir zorunluluk Brezilya’da ortaya çıktı ve şirket, iPhone 12 modellerinin kutusuna şarj adaptörü eklemek zorunda kalmış gibi görünüyor.

Apple'ın çevreci söylemi inandırıcı gelmedi

 

 

Procon-SP’ye göre Apple, şarj cihazını kutudan çıkararak çevreci bir eylem gerçekleştirdiğine dair yeterli kanıt sunmuyor ve üçüncü taraf şarj adaptörü satın alan müşterilerine aynı teknik desteği sunacağını garanti etmiyor. Bu nedenle Apple, Sao Paulo eyaletinde satışa sunduğu iPhone’larda şarj adaptörü bulundurmaya devam etmek zorunda kalacak.

Apple’ın söz konusu karara bugün içinde yanıt vermesi gerekiyor, aksi takdirde para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Dahası, Brezilya Ulusal Tüketici Sekreterliği de tüm ülke çapında iPhone’ların şarj adaptörüyle satışa sunulmasını zorunlu kılmayı planlıyor. Dolayısı ile Apple, bir ülkede daha “çevreci” kararından dönmek zorunda kalacak.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR 4
  • ek9 3 yıl önce Şikayet Et
    çok ta tın yani ben olsam kutunun içine telefon koymam .
    Cevapla
  • Rebelboy1903 3 yıl önce Şikayet Et
    Çevreciymiş, millet telefonu nasıl şarj edecekmiş millet ? Hem kutuyu eksilt hem fiyatı şişir. Kendisine mi takacakmış telefonu millet şarj için
    Cevapla
  • serap hanim 3 yıl önce Şikayet Et
    ya türkiye ????????????????
    Cevapla
  • dfghjkl 3 yıl önce Şikayet Et
    sana yok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?