Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Betetech Medikal'e teknoloji transferine TÜBİTAK'tan destek

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Betatech Medikal iş birliği ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteğiyle başvurulan “Yüksek Saflıkta Kemik Tamamlama Tozu (Kemik Grefti) ve Sistit Solüsyon” projesi “Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Betetech Medikal'e teknoloji transferine TÜBİTAK'tan destek
Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Betetech Medikal'e teknoloji transferine TÜBİTAK'tan destek
GİRİŞ 14.12.2020 12:51 GÜNCELLEME 14.12.2020 12:51

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde ortaya çıkan patentli teknolojilerin sanayiye transferinin desteklendiği ‘TÜBİTAK Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı’nın değerlendirme süreci tamamlandı.  2020’nin mayıs ayında açılan çağrıya yapılan 20 başvurudan 14 tanesinin desteklenmesine karar verildi. Desteklenen projeler kapsamında yaklaşık 13 milyon TL değerinde 19 teknolojinin sanayiye aktarılması hedefleniyor.

25 Kasım tarihinde açıklanan çağrı sonuçlarına göre Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi’nin koordinasyonuyla, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Betatech Medikal firması tarafından başvurusu yapılan “Yüksek Saflıkta Kemik Tamamlama Tozu (Kemik Grefti) ve Sistit Solüsyon” projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Bu destek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin patent devri yoluyla Betatech Medikal firmasına aktarılmış olan teknolojilerin ticarileşme sürecini kısaltacak ve Türkiye medikal malzeme sektörü için önemli iki ürünün piyasaya daha çabuk sunulmasını sağlayacaktır. “Yüksek Saflıkta Kemik Tamamlama Tozu (Kemik Grefti) ve Sistit Solüsyon” ürünleri için biyouyumluluk testleri başarı ile tamamlanmış olup ürünlerin 2021’in ikinci çeyreğinde piyasada olması ve pazara giriş ile birlikte büyük etki yaratması beklenmektedir.

Bu başarılı teknoloji transferi, hem Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalarından gelir elde etmesini hem de Türkiye’de yerleşik Betatech Medikal firmasının global medikal malzeme pazarında rekabet gücünü arttırmasını sağladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, “Yüksek Saflıkta Kemik Tamamlama Tozu (Kemik Grefti) ve Sistit Solüsyon” ile ilgili teknolojileri, Betatech Medikal Cihazlar Sanayi Mümessillik firmasına transfer ettiğini 2020 Temmuz ayında gerçekleşen imza töreni ile duyurmuştu.

Gerçekleştirilen patent devir sözleşmesi imza törenine TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGİL katılım sağlamıştı.

Bu anlaşma ile devredilen patentlerden Yıldız Teknik Üniversitesi’nin elde edeceği gelirin 2 milyon TL’ye ulaşacağı, firmanın ise bu teknoloji transferine konu ürünlerin satışından 3 yılda 7 milyon TL’ye varan gelir elde edeceği belirtilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!