Katlanabilir iPhone'lar testlerden geçti

Apple'ın katlanabilir iPhone modellerine ait olan iki prototip Foxconn tarafından dayanıklılık testlerine tabi tutuldu. Katlanabilir iPhone'ların testlerden başarıyla geçtiği belirtildi.

Katlanabilir iPhone'lar testlerden geçti
Katlanabilir iPhone'lar testlerden geçti
GİRİŞ 04.01.2021 10:52 GÜNCELLEME 04.01.2021 10:52

2020 yılında katlanabilir cihazların piyasaya sürülmesiyle  popülerliğinin ivme kazandığını görüldü. Artan popülarite göz önüne alındığında, birçok kişi Apple'ın katlanabilir akıllı telefon piyasasına ne zaman gireceği merak edilmeye başlandı. Şirket bu konuda resmi olarak hiçbir şey söylemese de bazı patentler ve sızıntılar Apple'ın kendi katlanabilir akıllı telefonu üzerinde çalışmaya başladığını gösteriyor.

Tayvanlı web sitesi Economic Daily News'e göre, iki Apple katlanabilir akıllı telefon prototipi Foxconn'daki dahili dayanıklılık testilerinden geçti.

Samsung ekranlar kullanıldı

Rapor, Apple'ın biri kapaklı tasarım olmak üzere iki farklı katlanabilir telefon formunu test ettiğini öne sürüyor. Telefonların Samsung'un esnek OLED ekranını kullandığı söyleniyor. Önceki raporlarda, Apple'ın 2020'nin başlarında test amacıyla çok sayıda Samsung katlanabilir telefon ekranı siparişi verdiği bilgileri yer almıştı.

Menteşe sistemleri hala gizli

Test edilecek iki cihazın farklı menteşe sistemlerine sahip olup olmadığı bilinmiyor. Test birimlerinin, tamamen çalışan cihazlar yerine sınırlı dahili özelliklere sahip prototip cihazlar olduğu iddia ediliyor. Bunun nedeni olarak testin ana amacının Apple'ın menteşe sisteminin dayanıklılığını değerlendirmek istemesi olarak gösteriliyor.

En erken 2022'de satışta olacak

Rapor ayrıca Apple'ın öncelikli olarak iki farklı katlanabilir akıllı telefonu piyasaya sürmek istemediği, bunun yerine iki farklı formdan hangisinin en iyi sonucu verdiği değerlendirilerek diğerinin askıya alınacağı sonucuna varıyor. Apple katlanabilir akıllı telefonun, 2022'nin sonlarında veya 2023'te piyasaya sürüleceği söyleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor