Apple bir günde yarım milyar dolardan fazla ciro yaptı

Apple yeni yayınladığı raporla App Store'da bir rekor kırıldığını açıkladı. Uygulama mağazasında yeni yılın ilk gününde yarım milyar dolardan fazla harcama yapıldı.

Apple bir günde yarım milyar dolardan fazla ciro yaptı
Apple bir günde yarım milyar dolardan fazla ciro yaptı
GİRİŞ 07.01.2021 09:26 GÜNCELLEME 07.01.2021 09:26

Kovid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde insanlar artık evlerinde daha fazla vakit geçirmeye başladı. Bu nedenle kimileri kitap okurken kimileri mobil oyun ve uygulamalara yönelmeyi tercih etti. 

Ülkemiz dahil olmak üzere yılbaşında sokağa çıkma yasağı olan birçok ülkede akıllı telefon kullanıcıları ücretsiz uygulamaların yanı sıra ücretli uygulamalara da para harcamaya başladı. Özellikle Apple'ın uygulama mağazasında son günlerde büyük miktarlarda harcama yapıldı. Apple tarafından yeni yayınlanan raporda kullanıcıların App Store'da bir günde yarım milyar dolardan fazla harcama yaptığı açıklandı. 

Apple, yayınladığı yeni bir bildiride özellikle Noel ve yeni yılın ilk gününde yapılan harcamaların oldukça fazla olduğunu gözler önüne serdi. Açıklanan sayıya göre yalnızca yeni yılın ilk gününde ücretli uygulama, oyun veya uygulama içi satın alım yapan kişiler, App Store'da 540 milyon dolarlık harcama yaptı. Bu, App Store için yepyeni bir rekor oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk