Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemize mikro uydu tesisi kuruyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uydu Teknolojileri Haftası Özel Oturumu'na canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan konuşmasında, "Bu sabah uzaya fırlatılan TÜRKSAT 5A uydumuzla Doğu yörüngesindeki uzay haklarımızı 30 yıl boyunca garanti altına alıyoruz." ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.01.2021 15:10 GÜNCELLEME 08.01.2021 16:46
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Türkiye'nin Uzay ve Uydu Vizyonu" konulu özel oturuma Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı. "Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Milli Uzay projemizi de yakında tarihte açıklayacağız." diyen Erdoğan, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkemize kazandıracağımız uyduları bu programda ortaya koymuş olacağız. Biz hem mikro uydu geliştirme, hem de bunları uzaya gönderme konusunda yoğun hazırlık içindeyiz. Mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Bu sabah uzaya fırlatılan TÜRKSAT 5A uydumuzla Doğu yörüngesindeki uzay haklarımızı 30 yıl boyunca garanti altına alıyoruz." ifadelerini özlerine ekledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

HAKLARIMIZI 30 YIL BOYUNCA GÜVENCE ALTINA ALDIK

Amerika'dan uzaya gönderilen uydumuzun yolculuğunun başarılı geçmesini, belirlenen tarihte görevine başlamasını temenni ediyorum. Bir yandan da ekranlarda uydumuzun fırlatılış görüntüsünü izliyoruz. Uzayda bulunan uydularımızdan 3'ü haberleşme üçü de gözlem için bulunuyor. Türksat 5A uydusu ile Türkiye'nin uzaydaki aktif uydu sayısını inşallah 7'ye çıkartmış oluyoruz. Yaklaşık 4 ay sonra yörüngesine yerleşecek olan uydumuzun ülkemize ve tüm dostlarımıza hayırlı hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Türkiye uzayda yörünge hakkı bulunan 30 ülkeden biridir. Türksat 5-A uydumuzla doğu yörüngesindeki haklarımızı 30 yıl boyunca güvence altına alıyoruz.

MİKRO UYDU FIRLATMA TESİSİ KURUYORUZ

Amacımız 2022'de ülkemiz tarafından üretilen ilk haberleşme uydusu olan Türksat 6A'yı uzaydaki yerine yerleştirmektir. Önümüzdeki yıl İMECE isimli kendi üretimimiz olan yüksek çözünürlüklü gözlem uydumuzu da inşallah uzaya göndereceğiz. Türkiye Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Milli Uzay projemizi de yakında tarihte açıklayacağız. Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkemize kazandıracağımız uyduları bu programda ortaya koymuş olacağız. Biz hem mikro uydu geliştirme, hem de bunları uzaya gönderme konusunda yoğun hazırlık içindeyiz. Mikro uydu fırlatma tesisi kuruyoruz.

ONURLU DURUŞUN BEDELİ VARSA ÖDEMEKTEN ÇEKİNMİYORUZ

Büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin önemli bir parçasını oluşturan uzaydaki etkinliğimizi artırma gayretimizi devam ettiriyoruz. Teknolojideki gelişmeler devletlerin işleyişinde de köklü değişimlere neden oluyor. Dünya çevresinde dolaşan uydular işyerinden evimize kadar hayatımızın her alanında bize hizmet ediyor, yön veriyor. Zulmü ve adaletsizliği artıran bir teknoloji ister dünyada ister uzayda olsun insanın düşmanıdır. Teknoloji alanında mücadelemizi mensubu olduğumuz kadim medeniyetin çizdiği sınırlar içinde veriyoruz. Bu ilkeli ve onurlu duruşun bir bedeli varsa onu ödemekten çekinmiyoruz.

YORUMLAR 64
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar milli uyduyu nerede yaptık ta uzaya gönderdik peki?
    Cevapla
  • Mehmedim 3 yıl önce Şikayet Et
    “ Cumhur’un Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözünün eridir ve Yapar, ona düşman olanlar sürüsü de öküzün trene baktığı gibi Bakar” Gelecekte bu günün tarihini yazacak olanlar, ülkemizin ve milletimizin böyle bir Lider tarafından nasıl yükseldiğini ve dünyadaki diğer milletlerin de Türkiye’ ye gıpta ederek/ hatta kıskanarak baktığını yazacaklardır. ( O tarih yazılarını yazan bazıları da bugün düşman olanların içinden çıkacaktır.)
    Cevapla
  • f.y. 3 yıl önce Şikayet Et
    boş işlerle uğraşmayın kardeşim biraz heykel falan yapın :)
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah en kısa zamanda askeri uydularimizda olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü