iPhone 13 kamerası iPhone 12 ile aynı olabilir

Apple'ın kamera lenslerinde 2022'ye kadar büyük bir değişiklik yapmayacağı iddia ediliyor. Eğer söylentiler doğruysa iPhone 13 bir önceki modelle aynı kamerayla gelebilir.

iPhone 13 kamerası iPhone 12 ile aynı olabilir
iPhone 13 kamerası iPhone 12 ile aynı olabilir
GİRİŞ 09.01.2021 11:26 GÜNCELLEME 09.01.2021 11:26

Akıllı telefon üreticilerinin temel pazarlama kriterlerinden birisi de kamera lensleri denilebilir. Tüm üreticiler yeni modellerinde ilk olarak daha iyi kamera sloganıyla karşımıza çıkıyor. Tüketiciler de en iyi kamerası olan cihazlara yöneliyor. 

Apple bu konuda pazardaki en iyi üreticiler arasında yer alıyor ve iPhone kameraları sürekli en üst seviyelerde seyrediyor. Ancak MacRumors'un paylaştığı bir habere göre, iPhone önümüzdeki iki yıl boyunca kamera lenslerinde ciddi donanımsal geliştirmeler yapamayacak. 

Lens üreticilerinin fiyat rekabeti iPhone'a yansıyabilir

Lens tedarikçileri Largan ve Genius Electronic Optical arasında 2021'de yaşanması beklenen fiyat rekabetinin, olası donanımsal geliştirmelere engel olacağı düşünülüyor. Sunny Optical'ın da iPhone'un kamera lensi tedarik zincirine katılmasıyla birlikte pazarda yaşanacak rekabetin, iPhone kameralarındaki gelişimin önünü keseceği ifade ediliyor.

Pazar hareketlerine dair bir öngörü olarak değerlendirebileceğimiz bu haberin, iPhone kameralarını ne derece etkileyeceğini görmek için önümüzde daha bolca zaman var ancak Apple'ın her koşulda süslü sloganlarla pazarlayacak bir kamera geliştireceğine dair pek şüphe yok.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek sürüsü Kocaeli'de yavru köpeği canlı canlı yedi
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!