Samsung’dan yeni teknoloji! Akıllı telefonlar araba anahtarı olacak

Samsung’un dün gerçekleştirdiği Unpacked etkinliğinde tanıtılan yeniliklerden birisi de akıllı telefonları araba anahtarına dönüştüren teknoloji oldu. Samsung’un yeni akıllı telefonları sayesinde arabayı çalıştırmak mümkün olacak.

Samsung’dan yeni teknoloji! Akıllı telefonlar araba anahtarı olacak
Samsung’dan yeni teknoloji! Akıllı telefonlar araba anahtarı olacak
GİRİŞ 15.01.2021 11:42 GÜNCELLEME 15.01.2021 11:42

Samsung, 14 Ocak’ta gerçekleştirdiği etkinlikle hem yeni akıllı telefonlarını tanıtırken yeni teknolojilerini de gözler önüne serdi. Güney Koreli teknoloji devi otomobil üreticileriyle dijital anahtar teknolojisi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu teknolojiyle akıllı telefonlar artık araba anahtarı görevi de görecek.

Araba anahtarı mesajla gönderilebilecek

Yeni teknoloji sayesinde arabanıza belli bir mesafeye geldiğinizde telefonunuz, aracınız ile iletişime geçerek kapılarının açılmasını sağlayacak. Böylece anahtar aramak gibi durumların da önüne geçilebilecek.

Samsung'un açıkladığı bir başka ilginç nokta ise bu dijital anahtarları paylaşmanın mümkün olması. Diyelim ki bir aile bireyiniz ya da arkadaşınız acilen aracınıza ihtiyaç duydu, anahtarlarınızı internetten aktarmanız da mümkün oluyor. Böylece fiziksel anahtarın kısıtlayıcılığından da kurtulma şansı buluyoruz.

Sektörün devleriyle ortak geliştiriliyor

Güney Koreli firma açıklamasında Audi, BMW, Ford ve Genesis ile bu yeni teknoloji üzerinde çalıştığını ifade etti. Hangi modellerde bu özelliğin olacağı açıklanmadı. Yine de yeni otomobillerin NFC ya da UWB bağlantısı olması ve Araba Bağlantı Konsorsiyumu (CCC) dijital anahtar standartlarını bulundurmaları gerekecek.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...