Google'da evinizi gizlemek mümkün

Google Haritalar'da artık evinizi, kendinizi veya otomobilinizi bulanık gösterebilirsiniz. Yeni gizlilik özelliğinin istenmeyen misafirlere karşı korunma amacıyla kullanıma sunulduğu paylaşıldı.

Google'da evinizi gizlemek mümkün
Google'da evinizi gizlemek mümkün
GİRİŞ 21.01.2021 15:32 GÜNCELLEME 21.01.2021 16:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google, bir navigasyon uygulaması olan Haritalar ve dünyanın dört bir köşesini üç boyutlu olarak inceleyebileceğiniz Google Earth dışında dünyanın herhangi bir noktasını sokak sokak gezmenize olanak sağlayan “Sokak Görünümü” (Street View) adlı bir hizmete de sahip.

Google, Sokak Görünümü ile şehirleri sokak sokak dijital dünyaya aktarırken, bir yandan da kullanıcıların evlerini izin almadan herkese açık olarak sergilemiş oluyor. Yine de Google; evinin, yüzünün ya da otomobilinin sokak görünümünde herkese açık bir şekilde sergilenmesini istemeyenler için bir “bulanıklaştırma” seçeneği sunuyor.

Google Sokak Görünümü’nün web sürümünde yüzünüzün, evinizin ya da otomobilinizin bulunduğu konuma gidip ekranın sağ alt köşesinde bulunan “Sorun bildirin” butonuna tıkladığınızda, karşınıza “Uygunsuz Sokak Görünümünü Bildir” başlıklı bir form çıkıyor.

Google’ın sunmuş olduğu formda ilk olarak resim önizlemesini, bulanıklaştırılmasını istediğiniz ev, yüz, otomobil ya da diğer nesnenin, kırmızı renkli karenin içine kalacak şekilde ayarlıyorsunuz. Daha sonra ise sırasıyla “Neyi bulanıklaştırmamızı istiyorsunuz?” ve “Bu resimdeki sorun ne?” sorularına uygun seçenek ile yanıt veriyorsunuz. 

Bu adımları uyguladıktan sonra e-posta adresinizi girip reCAPTCHA doğrulamasını tamamlayarak geri bildiriminizi Google’a gönderebiliyorsunuz. Google, talebinizi uygun bulması halinde söz konusu nesneyi bulanıklaştırarak gizlemiş oluyor.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR 1
  • Mecbur 3 yıl önce Şikayet Et
    Talebi uygun bulması halinde... Böyle saçmalık mı olur. Mecbur uygun bulacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı