Google'ın rakibi günde 100 milyon aramaya ulaştı

Veri gizliliğinin öneminin anlaşıldığı bu süreçte, arama motoru DuckDuckGo’nun trafik artışı rekor kırdı. Google’a rakip olan arama motoru açık kaynak kodlu olması ve veri gizliliğiyle öne çıkıyor.

Google'ın rakibi günde 100 milyon aramaya ulaştı
Google'ın rakibi günde 100 milyon aramaya ulaştı
GİRİŞ 18.01.2021 11:58 GÜNCELLEME 18.01.2021 11:58

ABD merkezli DuckDuckGo’nun kuruluş ilkelerinden en önemlisi veri gizliliğiydi. Arama motoru, kullanıcılarının verilerini depolamadığını söylüyor ve son yıllarda ciddi oranda kullanıcı sayısını da artırıyordu. WhatsApp nedeniyle gündem olan gizlilik konusunun ise arama motorunun rekor kırmasına sağladığı düşünülüyor.

Günde 100 milyon arama

Google rakibi DuckDuckGo, bir günde ilk kez 100 milyon arama sayısını devirdi ve bu istatistik, kendi tarihinde, bir günde ulaştığı en yüksek arama sayısı olarak kayda geçti. Ocak ayının ilk gününde 77 milyon civarında arama sayısı olan DuckDuckGo’nun 100 milyonu devirmesinde ise veri gizliliği konusunun gündem olmasının payı büyük denebilir.

Herkese aynı arama sonucu

Google’ın rakibi olan DuckDuckGo’nun, veri depolamamasına bir örnek verecek olursak; arama motoru, kullanıcıların arama geçmişini kaydetmiyor ve böylece kişisel sonuçlar yerine DucDuckGo’da aynı aramayı yapan herkes aynı sonuçları görüyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar