Xiaomi’nin havadan şarj teknolojisine rakip: Motorola One Hyper

Xiaomi, geçtiğimiz günlerde kablosuz şarj alanında yepyeni bir teknolojiyi tanıtmıştı. Aynı ortamda bulunan cihazları kablosuz olarak şarj eden Xiaomi Mi Air Charge isimli cihaz büyük ilgi görmüştü. Motorola tarafından Xiaomi’ye rakip bir cihazın geliştirildiği haberi sızdırıldı. Motorola’nın One Hyper isimli cihazı Xiaomi’nin havadan şarj teknolojisine rakip olabilir.

Xiaomi’nin havadan şarj teknolojisine rakip: Motorola One Hyper
Xiaomi’nin havadan şarj teknolojisine rakip: Motorola One Hyper
GİRİŞ 01.02.2021 10:28 GÜNCELLEME 01.02.2021 10:36

Uzaktan şarj teknolojisi olarak adlandırılan One Hyper, her ne kadar Xiaomi Mi Air Charge teknolojisine göre basit gibi görünse de prototip olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yaklaşık 1 metre uzaklıktaki 2 adet akıllı telefonu şarj edebilen teknoloji, kullanıcıların ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak.

Teknolojinin kaç metre menzile sahip olacağı ve kaç cihazı şarj edeceği henüz bilinmiyor. Sızdırılan bilgiler arasında şirketin bu teknolojiyi başka firmalara da satacağı yer alıyor.

Motorola teknolojisinin videosu sızdırıldı

Sızdırılan videoda geliştirilen teknolojinin prototip olduğu açıkça görülüyor. Şirketin One Hyper adını verdiği akıllı telefon modeli bulunduğu için tam kablosuz şarj sistemini farklı bir isim ile piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

Prototip modelde cihaz ile akıllı telefonların arasına herhangi bir engel girdiğinde şarj işlemi duruyor. Herhangi bir engele takılmadan şarjın devam etmesi için şirketin çalışmalarına devam ettiği belirtiliyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki