Elon Musk'ın uzay interneti Starlink resmen kullanımda

Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi tarafından uydu interneti sağlayan Starlink projesi bugün itibariyle kullanıma sunuldu. Dünya yörüngesindeki binlerce uydu tarafından sağlanan internet bağlantısı için kite sahip olan kişiler Starlink internetini kullanmaya başladı.

GİRİŞ 09.02.2021 11:08 GÜNCELLEME 09.02.2021 13:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

SpaceX'in uzunca bir süredir üzerinde Starlink isimli uydu interneti projesi, artık resmen hayatımızda. Beta programına dahil olan kullanıcılar, Starlink'in sunduğu interneti kullanmaya başladı.

Starlink projesi, dünyanın etrafını 4.400 civarında uyduyla kaplamayı amaçlıyor. Şimdiye kadar yapılan fırlatmalarla bu uydulardan yaklaşık 1.085 tanesi yörüngeye yerleşmiş durumda. SpaceX, bu yıl da her ay 120 adet olmak üzere toplamda 1.440 uyduyu daha yörüngeye yerleştirmeyi planlıyor. Bu da kullanıcılara, her ay biraz daha iyi bir internet deneyimi sunulacağı anlamına geliyor.

Starlink bağlantısı için gerekli olan kit.

Starlink kiti 499 dolar

Beta programına katılan kullanıcıların bugün itibarıyla kullanabildikleri Starlink projesi, Türkiye'deki kullanıcılar tarafından da yakından takip ediliyor. Ancak Elon Musk yönetimindeki SpaceX, bu proje için ciddi paralar istiyor. Örneğin Starlink uydularından internet almak için kullanılan kitin fiyatı 499 dolar olarak açıklandı. Bu kiti aldıktan sonra internet bağlantısı kullanmak için de aylık 99 dolarlık ödeme yapılması gerekiyor.

Yüksek hız, düşük gecikme, kısa süreli kesintiler

SpaceX'in iddialarına göre Starlink aracılığıyla kurulan internet bağlantısı, kullanıcılara 50 MB/S ila 150 MB/S aralığında veri indirme hızı sunuyor. Sistemin gecikme süresi ise sadece 20 ms ila 40 ms aralığında değişiyor. SpaceX'e göre kullanıcılar, giderek daha iyi bir hizmet alacak olsalar da zaman zaman kısa süreli internet kesintileri ile karşılaşacak.

YORUMLAR 14
  • Akıncıbeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk, bölgeye özel bir fiyatlandırma yapar ve dolar bazında açıklanan rakamları TL bazında sunabilirse, Türkiye'deki internet servis sağlayıcıların büyük bir ihtimalle tamamı iflas edecek..
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    ve Yeni dünya düzeni hazır...ABD rahat rahat istediği her-şeyi anında öğrenebilecek. istediği heryeri kör edebilecek... Geçmiş olsun...Not: belki ABD de bitip küresel düzen kurulacak...
    Cevapla
  • yellow rose 3 yıl önce Şikayet Et
    bu herif gama ışınları veya farklı şeylerle insanlığı yok edecek ayrıca uzaylı animasyonları yaparak milleti korkutacak demedi demeyin haberleşme fasa fiso hepsi yalan
    Cevapla
  • Gardoropfuat 3 yıl önce Şikayet Et
    WiFi taraması yaptım şimdi henüz Karsta aği bulamadım. Kısacası çalişmiyor sistem. Paramın iadesini istiyorum.
    Cevapla
  • Doğrucu davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende yakında bir projemi açıklayacağım dünyadaki bütün çöpleri günlük olarak başka bir gezegene dökecem böylece dünyanın ömrünü biraz daha uzatacam. valla güzel fikir.
    Cevapla
  • TOSUNCUK 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar çöp atmasa böyle bir projeye gerek kalmaz insanlar aptal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!