Android cihazlara kötü amaçlı yazılım yükleyen uygulama tespit edildi

Google Play Store’da 10 milyondan fazla indirilen bir uygulamanın Android cihazlara kötü amaçlı yazılım bulaştırdığı ortaya çıktı. Google tarafından uygulama mağazasından kaldırılsa da birçok cihazda hala yüklü olabilir.

Android cihazlara kötü amaçlı yazılım yükleyen uygulama tespit edildi
Android cihazlara kötü amaçlı yazılım yükleyen uygulama tespit edildi
GİRİŞ 09.02.2021 11:23 GÜNCELLEME 09.02.2021 11:28

Koronavirüs pandemisiyle birlikte QR kod hayatımıza hızla entegre oldu. QR kodları okuyan Barcode Scanner isimli uygulama dünya genelinde 10 milyon Android kullanıcısı tarafından Play Store’dan indirilmişti. Güvenlik araştırmacıları, geçtiğimiz yılın Aralık ayında uygulamanın önceki sürümlerinde bulunmayan kötü amaçlı kod ekleyen bir güncelleme aldığını belirtti. Araştırmacılar, uygulamanın tespit edilmekten kaçınmak için ağır gizleme kullandığını da ekledi.

Google bilgilendirildi

Malwarebytes , Google'ın özel olarak bilgilendirildiğini ve uygulamayı Play Store'dan kaldırdığını söyledi. Google şimdiye kadar Play Protect aracını telefonlarında bu kötü amaçlı yazılımın yüklü olduğu kullanıcıları bilgilendirmek için henüz kullanmadı. Bu, kullanıcıların uygulamayı telefonlarından kaldırmaları gerektiği anlamına geliyor.

Bu uygulamayı cihazınızdan silin

Cihazınızda yüklü bir barkod tarayıcı uygulamanız varsa ve son zamanlarda bazı garip davranışlar fark ettiyseniz, uygulama ayarlarına gidin ve uygulamanın paket adını arayın. Uygulama com.qrcodescanner.barcodescanner paket adına sahipse , hemen kaldırın.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?