Instagram hesap bilgilerini ele geçirme yöntemi ortaya çıktı

Instagram kullanıcılarının sıkça karşılaştığı hesap çalınma sorunu günümüzde birçok kişiyi mağdur ediyor. Özellikle yüksek takipçili hesaplar için bu durum hem itibar hem de maddi kayıplara yol açabiliyor. Kötü niyetli kişilerin hesap çalmak için kullandığı yeni yöntem ortaya çıktı. Sahte telif hakkı şikayeti yönteminin detayları haberimizde.

Instagram hesap bilgilerini ele geçirme yöntemi ortaya çıktı
Instagram hesap bilgilerini ele geçirme yöntemi ortaya çıktı
GİRİŞ 14.02.2021 16:51 GÜNCELLEME 14.02.2021 16:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada paylaşılan gönderilerin telif nedeniyle kaldırılması sürekli olarak karşılaşılan bir durum. Instagram kullanıcılarının hesaplarını ele geçirmek isteyen kötü niyetli kişilerin yeni yöntemi de bu telif şikayetine dayanıyor. Kötü niyetli kişiler özellikle yüksek takipçiye sahip olan Instagram hesaplarının şifrelerini ele geçirmek için sahte telif şikayetleri gönderiyor.

Instagram mesaj kutunuza gelen şikayeti dikkate almayın

Bu yöntemle Instagram özel mesajlardan kullanıcılara “Instagram Customer Service” adını kullanan sahte bir hesaptan mesaj isteği iletiliyor. Bu mesajda kullanıcının hesabıyla ilgili telif hakkı şikayetleri alındığını ve şikayetlerin onaylandığı belirtiliyor. Mesajın sonunda yer alan linkten Instagram hesabınız ile giriş yapılmadığı taktirde 24 saat içerisinde hesabınızın tamamen silineceği belirtiliyor.

Uyarı: Instagram bu konularla ilgili özel mesaj gönderimi kesinlikle yapmıyor. Hesabınız ile ilgili herhangi bir sorun var ise Instagram size bir eposta gönderiyor ya da uygulama içi bildirim ile size bu durumu ve ne yapmanız gerektiğini bildiriyor.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR 1
  • anonymous 3 yıl önce Şikayet Et
    ayn krdşm aras kargo.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti