TikTok gizlilik ihlali davasında 92 milyon dolar tazminat ödedi

TikTok, kullanıcıları izlemek ve reklamlara yönlendirmek amacıyla kişisel verileri topladığı iddialarını içeren davadan kurtulmak için 92 milyon dolarlık tazminat ödemeyi kabul etti. Çatı şirket ByteDance iddiaları reddettiklerini ancak davayla zaman harcamamak adına ödeme yapmayı kabul ettiklerini açıkladı.

TikTok gizlilik ihlali davasında 92 milyon dolar tazminat ödedi
TikTok gizlilik ihlali davasında 92 milyon dolar tazminat ödedi
GİRİŞ 26.02.2021 12:01 GÜNCELLEME 26.02.2021 12:01

TikTok sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “İddialara katılmasak da, uzun davalardan geçmek yerine çabalarımızı TikTok topluluğu için güvenli ve eğlenceli bir deneyim oluşturmaya odaklamak istiyoruz” denildi.

TikTok en çok kazandıran uygulama olmaya devam ediyor

İtalya'da 13 yaşından küçüklere TikTok yasağı!

TikTok akımı 10 yaşındaki kızı öldürdü

Söz konusu anlaşma firma aleyhine önerilen tam 21 topluluk davasını tek bir noktada toplarken, TikTok’u etnik kökenleri, cinsiyetleri ve yaşları belirlemek için kullanıcıların yüzlerini analiz ettiği iddialarından, özel verilerin aktarımı nedeniyle Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası’nın ihlalleri gibi önemli suçlamalarla baş başa bırakıyor.

Hassas kişisel bilgileri topladığı iddia edilmişti

Dava ABD’de uygulamayı kullanan hemen hemen herkesi anlaşmaya dahil edecek. TikTok da anlaşmanın bir parçası olarak gizlilik politikasındaki bu davranışları özellikle açıklamadığı sürece kullanıcı gizliliğini tehlikeye atabilecek çeşitli davranışlardan kaçınacak. Bu davranışların arasında biyometrik bilgilerin depolanması, GPS ya da pano verilerinin toplanması ve ABD kullanıcılarına ait verilerin ülke dışına gönderilmesi yer alıyor.

Firmanın halihazırda bu davranışlardan dolayı gizlilik politikasında herhangi bir değişikliğe gidip gitmeyeceği belli değil. Zira TikTok konu hakkında yorum yapmaktan şu aşamada kaçınır durumda. Benzer bir durumla 2019 yılında karşılaşan firma, Musical.ly’nin genç kullanıcılar için ebeveyn onayı alamadığı suçlamaları nedeniyle Federal Ticaret Komisyonu’na 5.7 milyon dolar ödemişti.

 

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada