SpaceX’ten uçak, gemi ve karavanlara uzay interneti

SpaceX, geçtiğimiz hafta ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) bir izin başvurusunda bulunarak, Starlink bağlantısını karavan, kamyon, uçak ve gemi gibi araçlara getirmeyi planladığını açıkladı. Kara taşıtları için verilen izin yalnızca ABD sınırları içinde geçerli olacak.

SpaceX’ten uçak, gemi ve karavanlara uzay interneti
SpaceX’ten uçak, gemi ve karavanlara uzay interneti
GİRİŞ 09.03.2021 13:39 GÜNCELLEME 09.03.2021 13:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Elon Musk’ın uzaydan internet dağıtma projesi olan Starlink için SpaceX yeni bir başvuruda bulundu. SpaceX söz konusu başvurusunda Starlink uydu ağı ile uçak, gemi, karavan ve kamyon gibi araçlara internet hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

SpaceX, Starlink fırlatışını hava koşulları nedeniyle erteledi

SpaceX, Starlink ağı için 60 internet uydusunu daha uzaya fırlattı

Elon Musk'ın şirketi uzayda bir ilki gerçekleştirdi

SpaceX, söz konusu izin ile ABD’de bulunan kara araçları ve dünya çapında hareket eden gemiler ve uçaklar için geniş bant internet hizmeti vermeyi planlıyor. Eğer SpaceX gerekli izinleri alabilirse; ülkenin bir ucundan diğer ucuna yük taşıyan kamyonlar, okyanusları aşan gemiler ve bir ülkeden diğerine uçan uçaklarda geniş bant internet kullanmak mümkün olacak.

ELON MUSK OTOMOBİLLERİ PROJE DIŞINDA TUTTU

SpaceX’in araçlara monte edilecek uydu terminalleri, evlere kurulan standart geniş bant Starlink internet ekipmanları ile benzer olacak. SpaceX, terminallerin binek araçlara ve eğlence amaçlı kullanılan teknelere de konumlandırılabileceğini ifade etse de Elon Musk paylaşmış olduğu bir tweette binek araçların planlarında olmadığını ifade etti.

YORUMLAR 2
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle izin verilmemeli. Yoksa tahakküm dönemi başlar. Google youtube devletlere meydan okuyor bu adam tüm dünyayı bağımlı yapmaya niyetli
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten insanlık birilerine bağımlı değil mi? ayrıca rekabet olan yerde vatandaş kazanır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!