Tim Cook iOS 14.5 güncellemesinin yayınlanacağı tarihi açıkladı

Apple CEO’su Tim Cook verdiği bir röportajda iOS 14.5 güncellemesinin Nisan sonuna kadar yayınlanacağını açıkladı.

Tim Cook iOS 14.5 güncellemesinin yayınlanacağı tarihi açıkladı
Tim Cook iOS 14.5 güncellemesinin yayınlanacağı tarihi açıkladı
GİRİŞ 06.04.2021 16:59 GÜNCELLEME 06.04.2021 16:59

Tim Cook, Amerikalı gazeteci Kara Swisher ile yaptığı röportajda iOS 14.5'in çıkış tarihini açıkladı. New York Times'a konuşan deneyimli yönetici merakla beklenen güncellemenin birkaç hafta içinde yayınlanacağını söyledi.

Tim Cook'un açıklamalarına göre iOS 14.5'ün final sürümü Nisan ayı içerisinde kullanıma sunulacak. Güncellemenin yayınlanması ile Apple, Uygulama İzleme Şeffaflığı (ATT) olarak adlandırılan yeni bir politikayı devreye sokacak.

Apple'ın reklam yüzü Trabzon'dan

iPhone SE hakkında ilginç iddia

UYGULAMA İZLEME ŞEFFAFLIĞI NE DEĞİŞTİRECEK?

Uygulama İzleme Şeffaflığı kapsamında geliştiriciler, kullanıcıları izlemek için "izin istemek" zorunda kalacaklar. Yani bir başka deyişle kullanıcılar uygulamaların kendilerini takip edip etmeyeceklerine karar verebilecek.

Cook, geliştiricilere Uygulama İzleme Şeffaflığı konusunda aceleci davranmalarını tavsiye etti. Zira bu politikayı karşılamayan uygulamaların güncellemeleri geri çevirilerecek ve App Store'da yayınlanmayacak. Sonuç itibarıyla geliştiricilerin bir an önce uygulamalarını ATT gereksinimlerini karşılayacak şekilde elden geçirmeleri gerekiyor.

KAYNAK: DONANIMHABER, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız