Google domain adresini 25TL'ye satın aldı

Google, Arjantin'deki resmi adresi google.com.ar'ı kaybetti. Nicolas Kurona isimli kişi bu adresi sadece 25 liraya satın aldı.

Google domain adresini 25TL'ye satın aldı
Google domain adresini 25TL'ye satın aldı
GİRİŞ 26.04.2021 12:21 GÜNCELLEME 26.04.2021 12:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Google'ın adresini satın alan Nicolas Kurona, attığı tweetle bir anda büyük ilgi çekti. Arjantin’de domain güvenliğinin düşük olması uzun süredir eleştiri konusu. Bir kullanıcı ‘Arjantin’de Google bile güvende değil’ paylaşımı yaptı. Google’ın domaininin herkes tarafından alınabilir olduğunu fark eden Nicolas Kurona, 270 Arjantin pezosu yani 25TL ödeyerek google.com.ar’ın yeni sahibi oldu.

Google Haritalar'a doğa dostu özellik

TEMMUZ'DA YENİLENMİŞTİ

Google tarafından olayla ilgili yapılan açıklamaya göre böyle bir olayın nasıl gerçekleştiği henüz bilinmezliğini koruyor. İlk başta alan adının kullanım süresinin bittiği tahmin ediliyordu. Ancak Arjantinli araştırmacı Andres Vazquez, alan adının 2020 Temmuzunda yenilendiğini belirtti.

En az bir yıllık yenileme gerçekleşmiş olsa bile Kurona’nın birkaç ay sonra google.com.ar’ı satın alabiliyor olması gerekiyor.

GÜVENLİK AÇIĞINDAN FAYDALANDI

Bu sebepten dolayı ülkedeki domain hizmeti sağlayıcısı NIC’de bir güvenlik açığı nedeniyle Google’ın alan adının satın alınabildiği düşünülüyor. Google kısa süren kesintinin ardından resmi alan adını geri aldı. Ancak bunun için Nicolas Kurona’ya ödeme yapılıp yapılmadığı açıklanmadı.

YORUMLAR 6
  • Duran 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkçeye biraz saygınız olsa ne olurdu? Siz bu dile sahip çıkmazsanız kim çıkacak? 'Domain' ne ola ki? Şuna 'alan adı' deseniz günah mı oluyor yoksa!?
    Cevapla
  • Kullanıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında bence özellikle yazmışlar çünkü "domain" kavramını bilmeyen kişi sayısı yeterince fazladır. Eğer onu "alan adı" şeklinde yazsaydılar ne olduğu daha net anlaşılacaktı. Bu sayede hem haberi merak edeni hem de "domain" nedir merak eden kişileri bu habere çektiler.
    Cevapla
  • malkoçoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    ama şimdi tekrar google'ın olmuş www.google.com.ar
    Cevapla
  • Ne alaka 3 yıl önce Şikayet Et
    Google'ın reklama mı ihtiyacı var gerçekten
    Cevapla
  • Babafingo 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten geri aldılar yazmışlar haberi tam oku
    Cevapla
  • bu haber degil 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan baktin mi bu google reklamiydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
Bayraktar duyurdu! Tarihe geçen SİHA anlaşması tamamlandı!