SpaceX'in astronotları taşıyan kapsülü başarılı iniş yaptı

Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) görevlerini tamamlayan 4 astronot Dünya'ya ulaştı.

SpaceX'in astronotları taşıyan kapsülü başarılı iniş yaptı
SpaceX'in astronotları taşıyan kapsülü başarılı iniş yaptı
GİRİŞ 02.05.2021 11:31 GÜNCELLEME 02.05.2021 15:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li astronotlar Michael Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Araştırma Ajansından (JAXA) astronot Soiçi Noguçi'yi taşıyan SpaceX'in Dragon kapsülü 6,5 saatlik yolculuğun ardından ABD'nin Florida eyaletinde Panama City açıklarına indi.

Astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonunda 167 gün kaldı.

SpaceX'in NASA anlaşması Jeff Bezos'un itirazıyla askıya alındı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 28 Nisan'da yaptığı açıklamada, 4 astronotu Dünya'ya taşıyacak Crew Dragon mekiğinin seferinin kötü hava şartları nedeniyle ertelenmesine karar verildiğini belirtmişti.

SPACEX ISS'YE ASTRONOT TAŞIYOR

SpaceX, NASA'nın Ticari Mürettebat Hizmetleri programı kapsamında Crew Dragon mekiği ile ISS'ye astronot taşıyor.

Şirket, "Demo-1" adı verilen bir insansız test uçuşunu gerçekleştirmiş, ardından Mayıs 2020'de "Demo-2" adı verilen insanlı test uçuşuyla iki astronotu istasyona taşımıştı.

SpaceX, "Crew-1" adını verdiği görev kapsamında Kasım 2020'de 4 kişilik astronot ekibini ISS'ye ulaştırmıştı.

"Crew-1 görevi", NASA'nın Space Shuttle programını 2011'de sonlandırmasından sonra ABD'den uzaya yapılan ilk insanlı sefer olmuştu.

NASA'nın personel mekiği üretmeyi durdurması nedeniyle ISS'de görevli astronot ve kozmonotlar, bundan önce Rus yapımı "Soyuz" mekikleriyle taşınıyordu.

6 KİŞİLİK MÜRETTEBAT DÖNÜŞÜMLÜ GÖREV YAPIYOR

NASA, ESA, JAXA, Rusya Federal Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansının ortak projesi ISS'de farklı ülkelerden 6 kişilik mürettebat dönüşümlü görev yapıyor.

NASA'nın "Ticari İkmal Hizmetleri" programı kapsamında, Amerikan firmaları Northrop Grumman "Cygnus", SpaceX ise "Dragon" isimli kargo mekikleri ile ISS'ye ikmal malzemeleri taşıyor.

"Ticari Mürettebat Geliştirme Programı" kapsamında ISS'ye personel taşımak üzere ABD'li Boeing şirketi de "CST-100 Starliner" uzay mekikleriyle test uçuşları yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Sınır 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah ,uzaya yüzümüzü döndük.zamanında uçak fabrikamızı içerdeki hainler kapattırmasaydı.şimdi abd den dahi çok önde olacaktık.ülkemizin gelişmesinden rahatsız olan hainler ellerine fırsat geçse yine aynı şeyleri yaparlar.bu ipleri dışarda fakat devletin ana danarına sızmış hainler araştırılıp bulunmalıdır.Atatürk boşuna ey türk gençliğini söylememiş.o şr osmanlı askeriydi ve osmanlının nasıl yıkıldığına şahit oldu.ey türk gençliğindeki düşman kim.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ezan okununca karnını güzelce doyur. Ceviz de ye ;);)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı