Milyonlarca iPhone'u etkileyen Instagram paylaşımı

Son haftalarda iPhone kullanıcıları telefonlarını kilitleyen bir hikaye nedeniyle sorunlar yaşıyordu. Telefonları kilitleyen paylaşımı 14 yaşındaki genç üretti

Milyonlarca iPhone'u etkileyen Instagram paylaşımı
Milyonlarca iPhone'u etkileyen Instagram paylaşımı
GİRİŞ 10.05.2021 10:09 GÜNCELLEME 10.05.2021 10:09

Bir Instagram şakası iPhone kullanıcılarının telefonlarının kilitlenmesine sebep olmaya başladı. Instagram’a paylaşılan bir hikayeye tıklayan iPhone’larda önce Instagram sonrasında telefon tamamen kilitleniyor. Aynı paylaşım Android cihazlarda hiçbir soruna yol açmıyor.

Patlayan iPhone için milyon dolarlık tazminat istiyor

128 milyon iOS kullanıcısı bilmeden virüs indirdi

IPHONE 12 PRO MAX'İ BİLE KİLİTLİYOR

Söz konusu hikaye, Arapça harflerden oluşan bir ekrandan oluşuyor. Bu hikayeye giren iOS telefonlar; Apple’ın şu anki en gelişmiş telefonu iPhone 12 Pro Max bile dahil olmak üzere arızalanıp kilitleniyor. Bazı alt segment Android cihazlar da hikayeye aynı tepkiyi verirken orta segment telefonların tepki hızı yavaşlıyor. Üst segment Android cihazlarda ise hikaye sorunsuz bir şekilde açılıyor. Ancak kullanıcıyı karşılayan tek şey, konfeti efekti ve müzik eklenmiş mor bir arkaplan oluyor.

14 YAŞINDA BİR ÇOCUK ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Hikayeyi oluşturup internet alemini birbirine katan ‘pgtalal’ isimli Instagram kullanıcısı, hatayı inceleyen bir YouTuber’a yaptığı açıklamada 14 yaşında olduğunu belirtti. 11 yaşından beri kodlamayla ilgilenen Talal isimli çocuk, karantinada sıkılıp Instagram hatalarıyla eğlenmek için böyle bir hikaye oluşturmuş.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz